Szerző: roberto

2002. december 30. 21:44

Tesztelhető a Red Hat Linux 8.1 első bétája, a Phoebe

[Red Hat] A Red Hat az elmúlt héten kiadta a Red Hat

[Red Hat] A Red Hat az elmúlt héten kiadta a Red Hat Linux 8.1-es verziójának első bétáját. A hat CD-s telepítőkészlet utolsó három lemeze csak forráskódot tartalmaz. A 8.0.92-es verziószámot viselő rendszer kódneve egyébként egy Észak-Amerikában honos apró termetű légykapó madárfaj nyomán Phoebe lett.

A rendszer a 2.4.20-as kernelre és a Glibc 2.3.1-es verziójára épül (ebben a rétegben található az egyik legfontosabb újdonság is, a Native POSIX Thread Library, NPTL), alapértelmezett fordítóként a GCC 3.2.1-es kiadását használták.

A Phoebe főbb grafikus rendszereinek pillanatnyilag még mindegyike fejlesztői fázisban van, a rendszer ugyanis az XFree86 4.2.99-es verzióját, a KDE még ki sem adott 3.1-es verzióját, és a GNOME 2.1-es fejlesztői verzióját tartalmazza, vagyis a végleges változatban minden bizonnyal a XFree86 4.3, KDE 3.1 és GNOME 2.2 lesz. A telepítőkészletet tartalmazó, CD-re írható ISO fájlokat az ftp.redhat.com-ról vagy valamelyik tükörről tölthetjük le, a bétával kapcsolatos problémák pedig a bugzilla.redhat.com-on jelenthetők a fejlesztőknek.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 22:19

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!