Szerző: Barna József

2002. december 30. 10:14

Athlon 64: nem hivatalos SPEC-eredmények

A német ct magazin munkatársainak sikerült szert tennie egy Athlon 64 processzoros prototípusrendszerre, és a szerkesztőség nem habozott néhány teszteredményt azonnal közzétenni. A legutóbb a lap nyomtatott változatában, majd az interneten is publikált SPEC-eredmények , melyek természetesen több szempontból sem tekinthetőek hivatalosnak, rendkívül ígéretesnek mutatják a Hammer várható teljesítményét.

A német c't magazin munkatársainak sikerült szert tennie egy Athlon 64 processzoros prototípusrendszerre, és a szerkesztőség nem habozott néhány teszteredményt azonnal közzétenni. A legutóbb a lap nyomtatott változatában, majd az interneten is publikált SPEC-eredmények, melyek természetesen több szempontból sem tekinthetőek hivatalosnak, rendkívül ígéretesnek mutatják a Hammer várható teljesítményét.

A lap munkatársai -- minthogy állításuk szerint, nem szeretnék, ha az AMD kideríthetné, honnan származik a rendszer -- semmiféle adatot nem közölnek a felhasznált prototípusról, csupán annyi tudható, hogy egy 1,2 GHz-en üzemelő Athlon 64 processzor dolgozott benne. Ennek teljesítményét egy 2,2 GHz-es Intel Pentium 4 processzorral vetették össze SPEC alatt. A tesztprogramot az Intel 6-os verziószámú, azaz nem a legújabb compilerével fordították, és mindkét processzor esetében engedélyezték az SSE2 utasításkészlet használatát.


Forrás: c't

Amint látható, SSE2 használata esetén az 1,2 GHz-en futó Athlon 64 a lebegőpontos teljesítményt mérő SPECfp tesztekben felülmúlja a 2,2 GHz-es Intel Pentium 4-et, míg integer teljesítménye megközelíti azét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról