Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 27. 12:12

A Hynix hitelezői december 30-án döntenek a cég sorsáról

A világ harmadik legnagyobb DRAM-gyártójaként emlegetett koreai Hynix Semiconductor hitelezői december 30-án találkoznak és döntenek arról az átszervezési tervezetről, amelyet a legnagyobb hitelező, a Korea Exchange Bank nyújtott be -- írja a Dow Jones Business News .

A világ harmadik legnagyobb DRAM-gyártójaként emlegetett koreai Hynix Semiconductor hitelezői december 30-án találkoznak és döntenek arról az átszervezési tervezetről, amelyet a legnagyobb hitelező, a Korea Exchange Bank nyújtott be -- írja a Dow Jones Business News.

A Korea Exchange Bank magát megnevezni nem kívánó munkatársa szerint a 114 hitelező szervezet várhatóan elfogadja azt a tervezetet, amelynek keretében újabb 1,58 milliárd dollár adósságot cserélnének tőkerészre. A hitelezők legalább 75 százalékának rá kell bólintania a tervezetre, hogy kivitelezhető legyen.

Mint ismeretes, a Hynix Semiconductor pénzügyi tanácsadója, a Deutsche Bank novemberben azt tanácsolta, hogy a hitelezők cseréljenek tőkerészre 1,5 milliárd dollár adósságot és ütemezzenek át 2006-ra további 2,5 milliárd dollárt. A cégnek ezen felül meg kellene válnia nem stratégiai üzletágaitól -- beleértve a flash memória részleget. A cég ősszel adta el TFT-LCD gyártó üzletágát.

Amint arról beszámoltunk, a Micron tavasszal 3,5 milliárd dolláros vételi ajánlatott tett a Hynix memóriagyártó üzletágára, azonban azt az igazgatótanács elutasította. A Hynix sorsa eme váratlan lépés óta teljesen bizonytalan.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.