Szerző: roberto

2002. december 22. 18:22

Karácsonyi KDE-korrekció: letölthető a grafikus környezet 3.0.5a verziója

[KDE.org] A KDE projekt tegnap bejelentette a KDE grafikus

[KDE.org] A KDE projekt tegnap bejelentette a KDE grafikus környezet újabb verzióját. A 3.0.5a verziószámú, temérdek programot és kiegészítőt tartalmazó rendszer felhasználói szemmel vizsgálva nem tartalmaz újdonságokat, ugyanis egyszerű hibajavító kiadás, biztonsági rések foltozásait és a környezet stabilitását növelő javításokat tartalmaz. A kiadás elsődleges okai azok a biztonsági problémák voltak, amelyek a KDE 3.1 kiadását is hátráltatják.

Amint arról már korábbi hírünkben beszámoltunk, a KDE-ben több ponton is találtak olyan kódot, amely futása során helytelenül adhat át paramétereket a shell-nek végrehajtásra, így akár az aktív felhasználó jogaival kéretlen programvégrehajtást is lehet kezdeményezni. A hibáról a KDE biztonsági kérdésekkel foglalkozó oldalain található részletes tájékoztató, ugyanitt találjuk meg a KDE régebbi, 2.2.2-es verziójához készült patch-ekhez vezető linkeket.

A KDE 3.0.5a verziójához 51 nyelven érhető el (természetes nyelvi) fordítás, a környezet a Qt könyvtár legalább 3.0.3-as verzióját igényli, a kód lefordításához a GCC 2.95, 3.1 vagy 3.2-es verziói javasoltak. Bináris csomagok egyelőre még nem készültek egyik disztribúcióhoz sem, a forráskód download.kde.org-on érhető el, fordítási útmutatót pedig a developer.kde.org-on találhatunk.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 22:13

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!