:

Szerző: roberto

2002. december 22. 18:22

Karácsonyi KDE-korrekció: letölthető a grafikus környezet 3.0.5a verziója

[KDE.org] A KDE projekt tegnap bejelentette a KDE grafikus

[KDE.org] A KDE projekt tegnap bejelentette a KDE grafikus környezet újabb verzióját. A 3.0.5a verziószámú, temérdek programot és kiegészítőt tartalmazó rendszer felhasználói szemmel vizsgálva nem tartalmaz újdonságokat, ugyanis egyszerű hibajavító kiadás, biztonsági rések foltozásait és a környezet stabilitását növelő javításokat tartalmaz. A kiadás elsődleges okai azok a biztonsági problémák voltak, amelyek a KDE 3.1 kiadását is hátráltatják.

Amint arról már korábbi hírünkben beszámoltunk, a KDE-ben több ponton is találtak olyan kódot, amely futása során helytelenül adhat át paramétereket a shell-nek végrehajtásra, így akár az aktív felhasználó jogaival kéretlen programvégrehajtást is lehet kezdeményezni. A hibáról a KDE biztonsági kérdésekkel foglalkozó oldalain található részletes tájékoztató, ugyanitt találjuk meg a KDE régebbi, 2.2.2-es verziójához készült patch-ekhez vezető linkeket.

A KDE 3.0.5a verziójához 51 nyelven érhető el (természetes nyelvi) fordítás, a környezet a Qt könyvtár legalább 3.0.3-as verzióját igényli, a kód lefordításához a GCC 2.95, 3.1 vagy 3.2-es verziói javasoltak. Bináris csomagok egyelőre még nem készültek egyik disztribúcióhoz sem, a forráskód download.kde.org-on érhető el, fordítási útmutatót pedig a developer.kde.org-on találhatunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.