:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 20. 12:23

A HP kibővíti együttműködését a Microsofttal a webszolgáltatások területén

[Noguchi] A menedzselhető XML webszolgáltatások fejlesztésében játszott élvonalbeli szerepét megerősítve a HP bejelentette csatlakozását a Microsoft Visual Studio .NET integrációs programhoz. A kezdeményezés keretében a HP a jövőben a VisualStudio.NET ágazatvezető alkalmazásfejlesztési környezetben építi ki és integrálja XML webszolgáltatási elemeit és fejlesztési eszközeit.

[Noguchi] A menedzselhető XML webszolgáltatások fejlesztésében játszott élvonalbeli szerepét megerősítve a HP bejelentette csatlakozását a Microsoft Visual Studio .NET integrációs programhoz. A kezdeményezés keretében a HP a jövőben a VisualStudio.NET ágazatvezető alkalmazásfejlesztési környezetben építi ki és integrálja XML webszolgáltatási elemeit és fejlesztési eszközeit.

Az új megoldások -- az ügyfelek beruházásmegtérülési mutatóinak maximálására törekvő vállalati szintű HP-stratégiával összhangban -- lehetővé teszik a fejlesztői produktivitás növelését, a fejlesztési időigény mérséklését, az alkalmazási és infrastruktúra-beruházások megtérülésének javítását és a több platformmal is kompatibilis, továbbfejlesztett XML webszolgáltatási alkalmazások kialakítását.

A HP részvétele a Microsoft Visual Studio .NET integrációs programban kibővíti a két vállalat szeptemberben elindított globális együttműködését, amely a .NET és webszolgáltatások segítségével kívánja felgyorsítani az új generációs számítástechnikai megoldások elterjedését. A partnerek hagyományosan szoros kapcsolatára építő program a Microsoft .NET fejlesztési képességeivel ötvözi a HP infrastruktúra-technológia és -szolgáltatások terén szerzett szakértelmét.

Technikai megoldásaival és szakértelmével a HP -- a Microsoft egyetlen "kiemelt nemzetközi integrátor" címmel jutalmazott technológiai partnere -- a különféle alkalmazások (XML webszolgáltatások, nagyvállalati és szolgáltatói infrastruktúra-technológiák, alkalmazások és szolgáltatások, nyomtatási és képalkotási megoldások) fejlesztési életciklusának valamennyi szakaszában jelentősen megkönnyíti a fejlesztők munkáját.

A HP szempontjából a Java és a .NET együttműködési képességének metszetében nyugszik az XML webszolgáltatásokra épülő alkalmazásfejlesztés jövője. Ezen a területen a HP úgy támogatja a fejlesztőket, hogy értéknövelt technológiákat épít be az általuk preferált fejlesztési környezetekbe.

A Java-alapú kezdeményezések támogatását kiegészítve, a Microsoft Visual Studio .NET integráció gazdag menedzselési háttérhez juttatja a fejlesztőket, és felgyorsítja számukra a HP technológiáira és szolgáltatásaira épülő XML megoldások megtervezését, kifejlesztését, bevezetését és támogatását.

A nagyvállalati platformmegoldások bőséges kínálata -- pl. a folyamatos rendelkezésre állást nyújtó, felső kategóriás HP NonStop szerverekhez kínált eszköztámogatás -- lehetővé teszi a HP ügyfelei számára folyamatban lévő alkalmazásfejlesztési tevékenységeik konszolidálását.

A HP NonStop szerverekkel dolgozó ügyfelei és partnerei a Microsoft Visual Studio .NET integrált fejlesztési környezet HP Enterprise Toolkit (ETK)-NonStop Edition eszközkészlete segítségével különféle programnyelveken megszerkeszthetik, lefordíthatják, megépíthetik és bevezethetik HP NonStop szervereik kritikus fontosságú (mission-critical) alkalmazásait.

Az eszközkészlet kedvező fogadtatásra talált a nagyvállalatok körében, amelyek így Windows-alapú PC-kre helyezhetik át fejlesztési tevékenységüket -- ezáltal pedig költségcsökkentést érhetnek el és jelentős mértékben javíthatják produktivitásukat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.