:

Szerző: Vörös Péter

2002. december 20. 11:38

A vártnál jobb eredményekkel zárta második pénzügyi negyedévét a 3Com

Bruce Claflin
Bruce Claflin
elnök-vezérigazgató
A hálózati berendezéseket gyártó 3Com csütörtökön közzétette második pénzügyi negyedéves eredményeit, a cég vesztesége csökkent, ugyanakkor a forgalom is visszaesett, mivel a távközlési szolgáltatók és a vállalatok IT kiadásai továbbra is gyengék.

A Santa Clara (Kalifornia) központú cég a november 29-én zárult második pénzügyi negyedévben 68,5 millió dolláros, azaz részvényenként 19 centes nettó veszteséget ért el, szemben az előző év hasonló időszakában elért 103,6 millió dolláros, vagyis részvényenként 30 centes nettó veszteséggel.

A 3Com közölte, hogy a nettó veszteségben részvényenként 24 centet tettel ki az átszervezéssel kapcsolatos költségek, míg a licencdíjakból származó bevételek részvényenként 5 centet értek el. A cég negyedéves működési vesztesége 61 millió dollár volt.

A vállalat negyedéves forgalma a tavalyi 394 millió dollárról 303 millió dollárra esett vissza. A First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 3 centes pro forma veszteségre és 286,7 millió dolláros forgalomra számítottak.

A 3Com szeptemberben közölte, hogy az első pénzügyi negyedéves 305 millió dolláros forgalomhoz képest 5-8 százalékos csökkenésre számít. Az első pénzügyi negyedéves eladások 22 százalékkal voltak alacsonyabbak az előző év hasonló időszakához viszonyítva.

"Korábban abban bíztunk, hogy ez az év jobban fog sikerülni" -- mondta Bruce Claflin, a cég elnök-vezérigazgatója. "Ezzel együtt úgy gondolom, hogy jelentős előrelépést tettünk a költségek csökkentése és a mérleg erősítése terén, ezenkívül több olyan termékbe fektettünk be, amelynek jelentős a növekedési potenciálja."

A közeljövőt illetően a vállalat közölte, hogy a harmadik pénzügyi negyedévben 5-7 százalékos visszesés várható a második pénzügyi negyedévhez képest.

Claflin azt is elmondta, hogy a 3Com arra számít, hogy a hálózati berendezésgyártók továbbra is kőkemény versenyt fognak folytatni a piaci részesedésért, mivel a távközlési szolgáltatók állóeszköz-kiadásai továbbra is alacsonyak maradnak és a közeljövőben nem várható a piac egészének növekedése.

"A vállalatok nagyon óvatosak az állóeszköz-kiadásokkal kapcsolatban" -- mondta Claflin, hozzátéve azt, hogy az amerikai vállalati piac várhatóan lassú marad a 3Com számára, míg Európában jobbak a cég kilátásai.

A vállalat részvényárfolyama tegnap 19 centtel (3,99 százalékkal) 4,57 dollárra esett vissza. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 3,79-7,00 dollár között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.