Szerző: Barna József

2002. december 18. 15:56

A várakozásoknál alacsonyabb nyereségről számolt be az ATI

A kanadai ATI Technologies ma hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat a legutóbbi veszteséges negyedév után ismét nyereséget ért el, azonban a nyereség 1 centtel elmaradt az elemzők várakozásaitól.

A kanadai ATI Technologies ma hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat a legutóbbi veszteséges negyedév után ismét nyereséget ért el, azonban a nyereség 1 centtel elmaradt az elemzők várakozásaitól.

Az ATI a november 30-án véget ért első pénzügyi negyedében 5 millió dolláros, részvényenként 2 centes nyereséget ért el, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 10,3 millió dolláros, részvényeként 4 centes veszteségével. A cégérték amortizációjával kapcsolatos költségeket nem számolva azonban a vállalat nyeresége 7 millió dollárra, részvényenként 3 centre csökkent a tavalyi év hasonló időszakának 10,4 millió dolláros, részvényenként 4 centes nyereségéhez képest.

Az ATI korábbi előrejelzésében egyszeri költségek nélkül 3-5 cent közötti részvényenkénti nyereséget várt, míg a Thomson First Call által megkérdezett elemzők 4 centes nyereségre számítottak 264,7 millió dolláros forgalom mellett. A vállalat forgalma 322 millió dollárt tett ki, ami 28,8 százalékkal magasabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában elért 250 millió dollár.

A negyedik negyedéves pénzügyi eredmények közzétételekor az ATI azt közölte, hogy kétszámjegyű százalékos forgalom- és haszonrésnövekedésre számít az első negyedév során, elsősorban a csúcskategóriás Radeon 9700 grafikus processzor sikerének köszönhetően. A vállalat bruttó haszonrése azonban 30,1 százalékról 27,3 százalékra csökkent. Az ATI a jelenlegi, második pénzügyi negyedévre a szezonális visszaesésnek köszönhetően 10 százalékkal gyengébb árbevételre számít, míg egyszeri költségek nélküli nyeresége várhatóan szinten marad.

Az ATI részvényeinek árfolyama hírünk írásának idején 18,85 százalékkal a tegnapi záróérték alatt, 5,21 dolláron állt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról