Szerző: roberto

2002. december 17. 23:07

A Star Trek Nemesis vizuális effektusai Linuxon készültek

[Linux Journal, HWSW] A Linux Journal a januári számában

[Linux Journal, HWSW] A Linux Journal a januári számában fog beszámolni a Star Trek univerzumot kitágító legújabb mozifilm vizuális effektusainak szoftverhátteréről. Az Új nemzedék (TNG) szerplőinek utolsó kalandjáról szóló filmet pénteken mutatták be az Egyesült Államokban, Magyarországon a Star Trek: Nemesis március elején kerül a mozik műsorára. A Nemesis speciális effektusai a kaliforniai Digital Domain (D2) stúdióban készültek, ahol a munkálatok során nemcsak a renderfarmon futott Linux, hanem a stúdió munkaállomásain is.


Copyright (c) 2002, Paramount Pictures

A D2 eddig 21 filmhez, köztük a Titanichoz, használt linuxos infrastruktúrát, azelőtt kereskedeli UNIX-szal dolgoztak (SGI IRIX), azonban a Dante pokla (1996) munkálatai közben végzett Linuxos kísérletek olyan sikeresnek bizonyultak, hogy először a stúdió renderfarmját, majd később a munkaállomások operációs rendszerét is Linuxra cserélték. A stúdiónál renderelésre használt NUKE nevű szoftverről a Linux Journal januári, 105. számában olvashatunk majd bővebben, de a cikk már felkerült a lap weboldalára is.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 21:13

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!