:

Szerző: Barna József

2002. december 16. 18:31

Az AMD átszervezi memória üzletágát

Az Advanced Micro Devices ma sajtóközleményben jelentette be, hogy átszervezi memória üzletágát. A világ második legnagyobb flashmemória-gyártó vállalata két részleget hoz létre az üzletágon belül: az egyik a beágyazott rendszerekben, míg a másik a vezeték nélküli eszközökben használatos flash memóriák fejlesztéséért és értékesítéséért felel.

[HWSW] Az Advanced Micro Devices ma sajtóközleményben jelentette be, hogy átszervezi memória üzletágát. A világ második legnagyobb flashmemória-gyártó vállalata két részleget hoz létre az üzletágon belül: az egyik a beágyazott rendszerekben, míg a másik a vezeték nélküli eszközökben használatos flash memóriák fejlesztéséért és értékesítéséért felel.

Az AMD azt reméli, hogy a két új részleg hatékonyabban tudja majd kezelni az eltérő rendszereket gyártó partnerek igényeit. Az Embedded Business Unit a gépjárművekben, szórakoztatóelektronikai, hálózati és kommunikációs eszközökben használatos, míg a Wireless Business Unit a vezeték nélküli eszközökben, így például mobiltelefonokban alkalmazott flash memóriák értékesítéséért felel.

A beágyazott rendszerekért felelős részleg alelnöke és igazgatója Amir Mashkoori lett, aki korábban az AMD Memory Group működésért felelős alelnöke volt. A vezeték nélküli részleg vezetését pedig a memória üzletág alelnöke, Bertrand Cambou látja majd el.

A flash memóriák piaca a tavalyi mélypont után fellendülőben van, a gyártók egyöntetű véleménye szerint kiváltképp az extra funkciókkal ellátott mobiltelefonok megjelenésének és az ezek iránti kereslet növekedésének köszönhetően. Az AMD elmúlt negyedéves pénzügyi jelentésében szereplő egyetlen bizakodásra okot adó adat éppen a flash memóriák vártnál jobb szereplése volt. A cég új technológiák (MirrorBit, Advanced Flash) bevezetésével igyekszik tovább növelni befolyását a flash chipek piacán.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.