:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 16. 11:58

A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság a Micron javára döntött a koreai memóriagyártók ellen indult vizsgálatban

A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (International Trade Commission, ITC) pénteken bejelentette, hogy vizsgálatának előzetes eredményei szerint a koreai kormány támogatásaival valóban beavatkozott a memóriapiacba és kárt okozott az amerikai félvezetőiparnak.

A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (International Trade Commission, ITC) pénteken bejelentette, hogy vizsgálatának előzetes eredményei szerint a koreai kormány támogatásaival valóban beavatkozott a memóriapiacba és kárt okozott az amerikai félvezetőiparnak.

A vizsgálatot a világ második legnagyobb memóriagyártója, a Micron kezdeményezte azt állítva, hogy a Hynix és a Samsung 2001-ben és 2002 első félévében összesen majd' 12 milliárd dollár állami támogatáshoz jutottak és így alacsonyan tudták tartani áraikat, ezzel majd' 2 milliárd dolláros kárt okozva a Micronnak. A két koreai vállalat természetesen tagadta a vádakat.

Az ITC vizsgálatával párhuzamosan az amerikai kereskedelmi minisztérium is vizsgálódik a koreai memóriagyártók ügyében. A minisztérium azt vizsgálja, vajon a koreai kormány utasította-e a Hynix hitelező bankjait arra, hogy átütemezzék a cég adósságait, illetve elengedjék-e a vállalat egyes tartozásait. Vizsgálat tárgyát képezi továbbá, hogy a koreai memóriagyártóknak nyújtott adókedvezmények, illetve kedvezményes kölcsönök milyen hatással voltak a félvezetőiparra. A vizsgálat eredményét várhatóan január végén hozzák nyilvánosságra.

A Hynix jogászai nem lepte meg az ITC döntése, azonban Daniel Porter és James Durling jogászok rámutattak, hogy az ITC-nek 45 napos vizsgálat után mindenképp állást kell foglalnia, és ebben a kényes szituációban a Micron javára döntöttek, azonban ennek semmi jelentősége, ugyanis az a részletes vizsgálat, amelynek az eredménye jövőre várható, minden bizonnyal be fogja bizonyítani, hogy a Micront semmiféle kár nem érte.

Amint arról beszámoltunk, április végén a világ második legnagyobb memóriagyártója, az amerikai Micron Technology több mint 3 milliárd dollárt ajánlott a Hynix memória-üzletágáért, a hitelezők rábólintottak az ügyletre, azonban a vállalat igazgatótanácsa az utolsó pillanatban megvétózta azt és az önálló folytatás mellett döntött. A Hynix sorsa az ügylet meghiúsulása óta bizonytalan.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.