Szerző: roberto

2002. december 16. 10:54

Mandrake Multi Network Firewall -- akár VPN hálózatokhoz is

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft az elmúlt héten

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft az elmúlt héten bejelentette Multi Network Firewall névre keresztelt disztribúcióját, amely több VPN (Virtual Private Network) és több DMZ (demilitarizált, szerverek számára fenntartott zóna) kezelésére is képes. A forgalomfigyelési és egyéb biztonsági funkciókkal megtűzdelt rendszer a 2.4-es kernelre épül, a tűzfal funkciókhoz a Netfiltert használja, a VPN alrendszert a FreeS/wan projekt munkájára építették. Az MNF betörésérzékelő funkciókkal is el van látva, ehhez a Snort és Prelude csomagokat használták fel a Mandrake szakemberei.

A rendszer természetesen Proxy és DNS cache, és DHCP szerver feladatokat is képes ellátni. A kereskedelmi változat ára 1990 euró, amiért 30 napos telefonos vagy webes támogatást is kapunk és hat hónapig közvetlenül a Mandrake-től kapjuk a biztonsági frissítéseket (a szolgáltatás a hat hónap után havi 5 euróba kerül). A terméktámogatás nélküli, letölthető változat ISO-ja a www.linux-mandrake.com-ról kiindulva érhető el.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 21:53

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!