Szerző: roberto

2002. december 16. 10:54

Mandrake Multi Network Firewall -- akár VPN hálózatokhoz is

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft az elmúlt héten

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft az elmúlt héten bejelentette Multi Network Firewall névre keresztelt disztribúcióját, amely több VPN (Virtual Private Network) és több DMZ (demilitarizált, szerverek számára fenntartott zóna) kezelésére is képes. A forgalomfigyelési és egyéb biztonsági funkciókkal megtűzdelt rendszer a 2.4-es kernelre épül, a tűzfal funkciókhoz a Netfiltert használja, a VPN alrendszert a FreeS/wan projekt munkájára építették. Az MNF betörésérzékelő funkciókkal is el van látva, ehhez a Snort és Prelude csomagokat használták fel a Mandrake szakemberei.

A rendszer természetesen Proxy és DNS cache, és DHCP szerver feladatokat is képes ellátni. A kereskedelmi változat ára 1990 euró, amiért 30 napos telefonos vagy webes támogatást is kapunk és hat hónapig közvetlenül a Mandrake-től kapjuk a biztonsági frissítéseket (a szolgáltatás a hat hónap után havi 5 euróba kerül). A terméktámogatás nélküli, letölthető változat ISO-ja a www.linux-mandrake.com-ról kiindulva érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról