Szerző: Ady Krisztián

2002. december 13. 17:31

Négy és fél év fegyház jár Olaszországban kalózmásolatok készítéséért és terjesztéséért

[CDR-Info] A nápolyi bíróság precendensértékű ítéletet hozott egy igen régóta húzódó másolási, kalózkodási ügyben: egy egész családot ítélt letöltendő fegyházbüntetésre. Az ítélet nyílt üzenet minden olasz kalóz számára.

[CDR-Info] A nápolyi bíróság precendensértékű ítéletet hozott egy igen régóta húzódó másolási, kalózkodási ügyben: egy egész családot ítélt letöltendő fegyházbüntetésre. Az ítélet nyílt üzenet minden olasz "kalóz" számára.

A négy Frattasio testvér négy és fél év év börtönt kapott a szerzői jogok megsértéséért, apjukat pedig 3 év fegyházra ítélte a bíróság. Az egyik legnagyobb kalózkodási perben bűntársként további 17 személyt ítéltek el összesen 39 év börtönre.

A Frattasio testvérek egy egész kalózhálózatot üzemeltettek Észak-Olaszországban, hamisított kazettákat és CD-ket értékesítettek. A kazettákat egy komolyan felszerelt laboratóriumban állították elő Nápolyban. A CD-másoláshoz szükséges nyersanyagot Kelet-Európából és Dél-Kelet Ázsiából importálták.

A Frattasio testvéreket még 1997-ben tartóztatta le a nápolyi rendőrség egy igen hosszú nyomozás után. Az olasz jogvédő szövetség, az IFPI is segítette a rendőrség munkáját. A kalózkodás hatalmas üzlet volt a család számára, hiszen több mint 45000 eurót kerestek a hamisított médiákkal -- hetente.

a címlapról