Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 13. 13:12

A HP őrzi első helyét a lemezes háttértárrendszerek és a nyílt adattárolási hálózatok piacán

[Noguchi] Az IDC lemezes háttértárpiaci viszonyokról készített legfrissebb negyedéves jelentése (Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker) szerint a HP továbbra is őrzi első helyét a lemezes háttértárrendszerek szállítása terén.

[Noguchi] Az IDC lemezes háttértárpiaci viszonyokról készített legfrissebb negyedéves jelentése (Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker) szerint a HP továbbra is őrzi első helyét a lemezes háttértárrendszerek szállítása terén.

Az IDC adatai azt mutatják, hogy 27 százalékos részesedésével a HP-nek 2002 harmadik negyedévében is sikerült megőriznie első helyezését a lemezes háttértárolók értékesítéséből származó összesített árbevétel terén. A HP emellett a nyílt adattárolási hálózatok (SAN-ok), az összesített külső adattárolás (hálózatra csatlakoztatott háttértárolók és közvetlenül szerverhez csatolt, külső háttértárak), valamint a külső RAID-tárolók szegmensében is az élre tört. Az általános piaci visszaesés ellenére a HP-nek a jelentésben szereplő valamennyi fontos kategóriában sikerült növelnie részesedését az előző negyedévhez képest.

A HP lemezes háttértárrendszerek globális értékesítéséből elért gyári árbevétel alapján számított 27 százalékos részesedése 7 százalékponttal haladja meg a második helyezett IBM, és tizenhattal az EMC eredményét. A HP piaci részaránya egyébként három százalékponttal növekedett az előző negyedév óta. A nyílt SAN-hálózatok piacán elért 30 százalékos részesedés 3 százalékponttal magasabb a második helyezett EMC adatánál. A HP a SAN-egységek értékesítési darabszáma alapján is vezet -- 38 százalékos piacrésze 7 százalékponttal magasabb a második negyedévi eredménynél.

A külső háttértárolók szegmensében a HP 21,9 százalékos részesedéssel áll az élen -- a 15,9, illetve 14,6 százalékos hányadot birtokló EMC és IBM előtt. A HP-nek most első ízben a külső RAID-tárolók szegmensében is sikerült maga mögé utasítania vetélytársait (részesedés: 19,6 százalék).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.