Szerző: Barna József

2002. december 13. 09:14

Jó negyedévet zárt az Adobe

[WSJ] Az Adobe Systems tegnap hozta nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat a várakozásoknál magasabb nyereségről számolt be, és jelezte, a jövő évben is növekedésre számít.

[WSJ] Az Adobe Systems tegnap hozta nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat a várakozásoknál magasabb nyereségről számolt be, és jelezte, a jövő évben is növekedésre számít.

Az Adobe 294,7 millió dolláros árbevételt ért el a november 29-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévben, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 264,5 millió dolláros forgalmával. Korábban a vállalat 285-300 millió dollár közötti árbevételt prognosztizált a negyedévre. A cég nyeresége 40,1 millió dollárra, részvényenként 17 centre rúgott, míg a tavalyi év hasonló időszakában 34,3 millió dollár, részvényenként 14 cent volt.

Az átszervezési és egyéb egyszeri költségeket nem számítva a vállalat nyeresége 59,1 millió dollárt, részvényenként 25 centet tett ki. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 23 centes részvényenkénti profitra számítottak.

Bruce R. Chizen, az Adobe elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán kiadott közleményében elmondta: elégedett, hogy cégének sikerült ismét növelnie árbevételét a korábbi év hasonló időszakához képest, és további növekedést vár a jövő évben is. A jelenlegi, első pénzügyi negyedévben a vállalat 21-23 centes pro forma nyereségre számít 275-290 millió dollár árbevétel mellett.

Az Adobe még október végén jelentette be, hogy megválik 260 dolgozójától, alkalmazottainak közel 7 százalékától. Az elbocsátásokkal kapcsolatban 10-14 millió dolláros költséget jelzett előre a cég. Az Adobe értékpapírjainak árfolyama tegnap 0,27 százalékkal 25,87 dollárra csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról