Szerző: roberto

2002. december 12. 21:08

Megjelent a Netscape 7.01, a linuxos változathoz nincs Java futtatókörnyezet

A héten megjelent a Netscape 7.01-es verziója. A

A héten megjelent a Netscape 7.01-es verziója. A böngészőt, levelezőprogramot, webszerkesztőt, üzenetküldő alkalmazást (AIM), címjegyzéket és még néhány egyéb kiegészítőt tartalmazó csomag friss kiadása az ftp.netscape.com címről tölthető le Mac OS, Linux és Windows rendszerekhez. A szoftver a valószínűleg egy-két héten belül önállóan is megjelenő Mozilla 1.0.2-re épül.

Az új kiadás, ahogy azt a verziószám is jelzi, szinte semmilyen újdonsággal nem szolgál, az egyetlen jelentős változás a kéretlen popup ablakok blokkolásának lehetősége. A funkció beállítása különbözik a Mozillában már régóta megszokottnak számító lehetőségtől, és a Preferences > Privacy & Security > Popup Window Controls alatt állítható be.

Az új Netscape linuxos változata nem tartalmazza a Java 2 alkalmazások futtatásához szükséges környezetet, így azt külön kell letölteni és telepíteni, ami talán nem is nagy baj, hiszen ebből a komponensből érdemes minél frissebbet használni. A Sun J2SE (Java 2 Standard Edition) a java.sun.com-ról tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról