Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 12. 17:01

Nyolc országban jelenik meg a jövő héten a Sony Ericsson P800

A Sony Ericsson szóvivője ma bejelentette, hogy a vállalat régóta várt csúcskategóriás mobiltelefonja a jövő héten összesen nyolc országban lesz kapható, azonban csak igen korlátozott darabszámban.

A Sony Ericsson szóvivője ma bejelentette, hogy a vállalat régóta várt csúcskategóriás mobiltelefonja a jövő héten összesen nyolc országban lesz kapható, azonban csak igen korlátozott darabszámban.

Peter Bodor elmondása szerint a készülékek Svédországban, Norvégiában, Dániában, Finnországban, Olaszországban, Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emirátusokban és Hong Kongban lesznek kaphatók, de kizárólag a legnagyobb városok legnagyobb üzleteiben és csak minimális mennyiségben.

"Nem lesz nagy mennyiségben kapható, de ott lesz a legnagyobb városok üzleteiben és februártól már széles körben elérhető lesz" -- mondta Bodor. A korlátozott darabszámú megjelenés egyben azt is jelenti, hogy a Sony Ericsson lecsúszik a karácsonyi szezonról. Az eredeti tervek szerint a készüléknek már a nyár végén piacra kellett volna kerülnie, később a megjelenés dátumát novemberre módosították, most pedig a jövő évre tolták el.

A Gartner Dataquest harmadik negyedéves jelentése szerint a Sony Ericssonnak lényegesen több új terméket kell piacra dobnia ahhoz, hogy megállítsa a forgalom kiábrándító csökkenését. Az idei évben a cég összesen három mobiltelefont dobott piacra, miközben a legnagyobb gyártónak számító Nokia harmincat.

A Gartner Dataquest számai azt mutatják, hogy a Sony Ericsson mindössze 5 millió mobiltelefont adott el világszerte a harmadik negyedévben. A svéd-japán közös vállalat megalapítása előtt a két cég összesen 8,5 millió készüléket adott el a 2001-es harmadik negyedévben. A Sony Ericsson korábban úgy nyilatkozott, hogy 2006-ra a világ első számú mobiltelefon-gyártója szeretne lenni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról