Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 12. 15:50

Az Intel 5 milliárd dollárnyi bevételt és kifizetést dolgozott fel a RosettaNet e-business szolgáltatásai segítségével

[Mmd] Az Intel Corporation mai bejelentése

[Mmd] Az Intel Corporation mai bejelentése szerint a vállalat fontos mérföldkövet hagyott maga mögött elektronikus üzletviteli (e-business) tevékenysége fejlesztésében, a számítástechnikai iparág pedig belépett az e-business történetének harmadik szakaszába, amelynek középpontjában a vállalatközi (business-to-business) integráció megvalósítása áll. Az első és második szakaszban az ágazati szereplők webes jelenlétük megteremtésére, majd termékeik on-line értékesítésére koncentráltak.

Az Intel árbevételeinek és beszerzéseinek már több mint 10 százalékát bonyolította az idén a RosettaNet e-business technológiai szabvány alapján. A vállalat több mint 3 milliárd dollár értékű megrendelést és 2 milliárd dollárnyi beszerzést dolgozott fel a RosettaNettel a vizsgált időszakban, ami közel hétszeres növekedést jelent egy év alatt tranzakcióérték szempontjából.

A produktivitás növekedése, a gyorsabb feldolgozás, valamint a magasabb beszállítói és ügyfél-elégedettség révén a business-to-business integráció javította az Intel működési hatékonyságát, a valós idejű információ-hozzáférésnek és az ellátási láncon belüli eredményesebb együttműködésnek köszönhetően pedig lerövidítette az Intel és ügyfelei számára a termékbevezetés átfutási idejét.

Az 1998-ban bevezetett RosettaNet szabvány hatékonyabb e-business folyamatokhoz juttatja az elektronikus ágazat vállalatait és átláthatóbbá teszi ellátási láncuk működését. Az XML-alapú szabvány segítségével a beszállítók és az ügyfelek egyszerűen automatizálhatják az ellátási lánc különböző feladatait -- köztük az együttműködésre épülő kereslet-előrejelzést, a rendeléskezelést, a kimenő és beérkező szállítások logisztikai műveleteit, a számlázást és a kifizetéseket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról