:

Szerző: Vörös Péter

2002. december 12. 15:01

Az új EMC Celerra NS600 felsőkategóriás NAS-funkciókat kínál középkategóriás áron

[Hill and Knowlton] Az EMC legfrissebben bejelentett terméke az EMC Celerra NS600 hálózati szerver, amely egyetlen integrált csomagban kínálja a Celerra vállalati NAS funkcióit és az EMC CLARiiON tárolórendszerek magas rendelkezésre állását, illetve előnyös költségszintjét. A Celerra NS600 harmonikusan egészíti ki az EMC NAS megoldásainak családját, amelynek zászlóshajója a felsőkategóriás Celerra CNS, a világ vezető NAS-átjárója.

Az EMC Celerra NS600 egy közepes méretű NAS rendszer, amely az EMC vállalati NAS operációs rendszerének, a DART-nak (Data Access In Real Time) a funkcionalitását egyesíti a CLARiiON tárolóeszköz-architektúrával. A rendkívül előnyös árra és kiemelkedő teljesítményre optimalizált Celerra NS600 kiváló rendelkezésre állása alternatívát kínál a ma szokásos középrétegbeli NAS megoldások bonyolult kiegészítő clustereivel szemben.

A rendkívül rugalmas Celerra NS600 kétféle módba – magas rendelkezésre állás vagy maximális teljesítmény – konfigurálható, és az egyikből bármikor átkapcsolható a másikba, ha változnak az üzleti igények. Maximális teljesítményre konfigurálva, az NS600 több mint kétszer akkora I/O-teljesítményt kínál, mint a hasonló NAS megoldások. Magas rendelkezésre állási módban pedig az NS600 ára mintegy fele a hasonló NAS megoldásokénak, ugyanakkor továbbra is kiemelkedő ár/teljesítményt nyújt.

A felsőkategóriás szegmensben a Symmetrixhez kapcsolódó Celerra CNS továbbra is páratlan szintű teljesítményt, SAN/NAS konszolidációt és speciális üzletmenet-folytonossági funkciókat biztosít.

"Az informatikai iparág minden eddiginél nagyobb súlyt fektet az információ védelmére. Mégis, a ma kapható közepes szintű NAS termékek esetén clusterek kiépítésére van szükség a magas rendelkezésre állás biztosítására – vagyis minden egyes tárolóeszközhöz szükség van egy másikra, ha védeni kívánjuk. A Celerra NS600 magas rendelkezésre állású architektúrája megoldja ezt a problémát, az integráció pedig az EMC többi hálózati tárolóeszközével és felügyeleti szoftverével az információ magas szintű védelmét biztosítja, ezáltal időt, pénzt és fejfájást takarít meg." -- nyilatkozta Steve Kenniston, az Enterprise Storage Group vezető elemzője.

A Celerra CNS NAS átjáróként funkcionál az EMC CLARiiON és Symmetrix SAN-ok felé, így lehetővé teszi egyetlen központilag felügyelt infrastruktúra kialakítását az összes NAS és SAN igény kielégítéséhez. A Celerra CNS-sel az általános célú fájlszerverek egy egységes fájlmegosztási környezetté konszolidálhatók, ugyanakkor kihasználhatók a SAN kiváló méretezhetőségi, üzletmenet-folytonossági és a különféle szerverek közötti kölcsönös együttműködési funkciói.

A mai bejelentéssel egy időben az EMC közölte, hogy kibővíti az iparág eddig is legszélesebb körű NAS felügyeleti opcióit. Az alábbi felügyeleti eszközök mindegyike elérhető a teljes Celerra családban:

  • A Celerra Web Manager egy új, webes felügyeleti eszköz, amellyel az alapszintű NAS felügyeleti funkciók végezhetők el, például a hálózati és hardverkonfigurációk beállítása, illetve a fájlrendszer felügyelete.
  • A Celerra Native Manager, az EMC a Celerra családhoz szánt vezető felügyeletiszoftver-megoldása most már windowsos alkalmazásként is elérhető, így roppant egyszerűen használható felügyeleti felületet biztosít a speciális NAS funkciók elvégzéséhez.

Az EMC Celerra NAS rendszerek és szoftverek teljes csomagja szorosan integrált az EMC ControlCenter tárolóeszköz-felügyeleti szoftvercsalád összes tagjával, így egyszerűsíthető és automatizálható és egyetlen, központi konzolról felügyelhető a teljes, többgyártós tárolási infrastruktúra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.