Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 11. 11:14

A CIB lett az év internetes bankja

Minden várakozást felülmúló érdeklődés és nívós pályamunkák jellemezték az idén másodízben kiírt Az év internetes bankja pályázatot, melyet az Index.hu Rt. és a HP Magyarország hírdetett meg. Az idei győztes a CIB Bank, különdíjat kapott az Inter-Európa Bank, az OTP, és a Raiffeisen Bank is.

Minden várakozást felülmúló érdeklődés és nívós pályamunkák jellemezték az idén másodízben kiírt Az év internetes bankja pályázatot, melyet az Index.hu Rt. és a HP Magyarország hírdetett meg. Az idei győztes a CIB Bank, különdíjat kapott az Inter-Európa Bank, az OTP, és a Raiffeisen Bank is.

A CIB Internetbank nyerte el "Az év internetes bankja Magyarországon 2002-ben" címet. A szakértőkből álló zsűri több különdíjat is kiosztott: "Az év mobilbankja" különdíjat az OTP Bank Rt. OTP Direkt szolgáltatása nyerte el, a "Legígéretesebb internetes bank" címet a Raiffesien Bank Rt. közvetlenül bevezetés előtt álló szolgáltatása, a "Gyakorlatias megvalósításért és alkalmazásért" különdíjat az Inter-Európa Bank Rt. kapta. Az ünnepélyes eredményhirdetésre december 9-én este 18 órakor került sor.

Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója, mint a verseny egyik alapítója, sikeresnek és népszerűnek tartja a versenyt, amit a versenyen induló bankok számának növekedése is alátámaszt: tavaly még hat, idén tíz magyarországi bank adta be pályázatát. Külön kiemelte, hogy a pályázat szándéka szerint a Internet használati értékének emelése volt, mely célt a szervezők sikeresen elértek.

A zsűri elnöke Baráth Etele, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának államtitkára a fődíj átadásakor azzal indokolta a döntést, hogy a győztes pályázó, a CIB Bank vállalati stratégiájában, üzleti gyakorlatában és kommunikációjában kiemelt fontossággal kezeli elektronikus távszolgáltatásait, köztük is első helyen az internetes csatornát.

Szabó Ákos, az Index.hu Rt. értékesítési és marketing-igazgatója, a HP alapító partnereként afölötti örömének adott hangot, hogy a verseny, aminek első meghirdetésekor az internetes iparág éppen a mélypontján volt, egy év alatt komoly rangot, megbecsülést és támogatást vívott ki magának mind banki, mind intézményi körökben.

A pályázaton összesen 10 hazai internetes lakossági bankolási lehetőséget nyújtó pénzintézet vett részt: a Budapest Bank, a CIB Bank, a Citibank, az EuroDirekt, a HBW Expressz, a HVB Bank, az Inter-Európa Bank, a Kereskedelmi és Hitelbank, az OTP Bank, valamint a Raiffeisen Bank. A kiírás kizárólag a internetes lakossági szolgáltatásokra vonatkozott.

A díjat 2001-ben osztották ki először. Akkor az OTP szerezte meg "Az év internetes bankja Magyarországon" címet, amelyet egy évig használhatott; a CIB rendszere kapta a legígéretesebb szolgáltatásnak, a HBW Expressz Takarékszövetkezet pedig a legjobb technológiai környezetért járó különdíjat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról