:

Szerző: Ady Krisztián

2002. december 10. 16:32

A várakozásokat felülmúló eredménnyel zárja az évet az Ericsson Magyarország

[Ericsson] A várakozásokat felülmúló eredménnyel zárja az évet az Ericsson Magyarország -- jelentette be egy sajtóbeszélgetésen Staffan Pehrson, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója, a cég kutatás-fejlesztési igazgatóságának otthont adó új, Science-parki épületében.

[Ericsson] A várakozásokat felülmúló eredménnyel zárja az évet az Ericsson Magyarország -- jelentette be egy sajtóbeszélgetésen Staffan Pehrson, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója, a cég kutatás-fejlesztési igazgatóságának otthont adó új, Science-parki épületében.

A jelenleg Magyarországon közel 650 főt foglalkoztató cég forgalmának összetevői: vezetékes és vezeték nélküli rendszerek, szolgáltatások és alkalmazások, ezek tervezése, kivitelezése és mérnöki támogatása, kutatás-fejlesztés és tanácsadás. Legjelentősebb partnerei a Westel, Pannon GSM, Matáv, Vodafone, PanTel, Vivendi, Antenna Hungária és a Belügyminisztérium.

Ma Magyarországon minden második telefonhívás Ericsson eredetű infrastruktúrán bonyolódik. A fokozódó versenyben nem könnyű a beszállítói pozíciókat megtartani. Ez az Ericsson Magyarországnak -- mint inftrastruktúra-szállítónak -- úgy sikerült, hogy növelte jelenlétét a legújabb technológiákban.

Az Ericsson Magyarország stratégiája a kezdetek óta túlmutat a közvetlen üzleti tevékenységen, ezen törekvéseit a jövőben is folytatni szándékozik. Hosszú távon -- ebben az évtizedben is meghatározó módon -- kíván jelentős szerepet betölteni a mind inkább egységesülő magyar távközlési-informatikai infrastruktúra kiépítésében, valamint a magyar infokommunikációs iparban.

Az Ericsson konszern hazánkat hosszabb távon is fontosnak tartja. Európában a kutatás-fejlesztési területen belül csak néhány országban folytat kutatási tevékenységet: Svédországban, Németországban és Magyarországon. A világ 15 kutatóbázisának egyike található hazánkban.

Az Ericsson Magyarország "kebelén" létrejött -- a Budapest Műszaki Egyetemmel közös -- kutatólaboratórium a kezdetektől, 1992 óta adja az ipari hátterét annak a műhelymunkának, amely nagysebességű hálózatokkal kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket végez. A kutatások középpontjában a mobiltávközlés (3.5 G, 4G), az internet, a mobil- és hagyományos telefonhálózatok forgalmi struktúrájának, minő-ségének kérdései állnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.