Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. december 11. 08:46

Internet-hozzáférés vállalkozóknak EU-támogatással

Szélessávú internetszolgáltatást indít az InterNetKer Kft. és az Elender Üzleti Kommunikáció Szerencs városában. A város a mikrohullámú internethálózat létrehozására az Európai Uniótól kapott támogatást.

[HWSW] Szélessávú internetszolgáltatást indít az InterNetKer Kft. és az Elender Üzleti Kommunikáció Szerencs városában. A város a mikrohullámú internethálózat létrehozására az Európai Uniótól kapott támogatást.

A Szerencs város és testvérvárosai által megpályázott Europolis program keretében 200 vállalkozónak nyílik lehetősége belépési díj és a vezetékes hálózati használathoz szükséges eszközök megvásárlása nélkül, 300 euró támogatással a rendszerhez kapcsolódni. A pályázat hatókörét kiterjesztették a Zemplén Településszövetség területére, de egyelőre csak Sátoraljaújhelyen -- szeptember 1. óta -- és mostantól Szerencsen igényelhetik a vállalkozók a kedvezményes díjú internet-hozzáférést.

A felhasználók már 5000 Ft + áfa havidíjért adatforgalomban korlátozott internet-hozzáféréshez juthatnak minden további költség, (pl. telefon percdíj) nélkül.

A mikrohullámú rendszert az Elender Üzleti Kommunikációval közösen -- a Sátoraljaújhelyen jelentős piacismerettel rendelkező -- InterNetKer Kft. építette ki. A szolgáltatáshoz a megfelelő sávszélességet az Elender Üzleti Kommunikáció szolgáltatja. A helyi ügyfélszolgálatot a Szer-Szoft Bt., az InterNetKer Kft. viszonteladó partnere látja el.

a címlapról