Szerző: Barna József

2002. december 10. 11:37

A Maxtor nyereségre számít a jelenlegi negyedévben

[Dow Jones] A Maxtor tegnap módosította az idei negyedik pénzügyi negyedévre vonatkozó előrejelzéseit. A merevlemezeket gyártó vállalat az új termékek bevezetésének köszönhetően nyereséget vár az időszakban.

[Dow Jones] A Maxtor tegnap módosította az idei negyedik pénzügyi negyedévre vonatkozó előrejelzéseit. A merevlemezeket gyártó vállalat az új termékek bevezetésének köszönhetően nyereséget vár az időszakban.

A bejelentés jelentős fordulat a vállalat korábbi előrejelzéséhez képest. A cég a harmadik pénzügyi negyedéves eredmények közzétételekor még úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi, negyedik negyedévben az egyszeri költségek nélküli vesztesége várhatóan 18 millió dollárra, részvényenként 7 centre rúg majd. A vállalat akkor 950 millió és 1 milliárd dollár közötti forgalomra és 13,1-13,7 millió eladott merevlemezre számított.

Mike Cannon, a Maxtor elnök-vezérigazgatója azonban közölte, hogy az új termékek bevezetése, a merevlemezek iránti erős kereslet, valamint az árak kedvező alakulása megváltoztatta a cég pénzügyi kilátásait. A vállalat továbbá a költségcsökkentő intézkedések részeként 500 újabb állást szüntet meg a negyedév során. Ezt követően a Maxtor alkalmazottainak létszáma 12 000 alá esik, míg az elbocsátásokkal kapcsolatban 57 millió dolláros költség merül fel.

E költség és további egyszeri tételek nélkül a vállalat immár 25-35 millió dolláros, részvényenként 10-14 centes nyereségre számít a negyedév során, 990 millió és 1,03 milliárd dollár közötti forgalom mellett. A várakozások szerint az értékesített darabszám 12,9-13,2 millió közé esik majd.

Tegnap a rendes kereskedésben a Maxtor részvényeinek árfolyama 6 centtel alacsonyabban, 4,61 dolláron zárt, a tőzsdezárás után azonban 5,40 dollárra ugrott. A vállalat január 21-én hozza nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról