Szerző: Barna József

2002. december 6. 19:42

Megőrizte nyereségességét a National Semiconductor

Brian L. Halla
Brian L. Halla
[HWSW] A National Semiconductor ma hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. Az elemzők borúlátó előrejelzéseire rácáfolva a vállalat folyamatosan növekvő árbevétel mellett immár harmadik negyedéve nyereséges.

A National a november 24-én véget ért második pénzügyi negyedévben 422,3 millió dolláros árbevételt ért el, míg az egy évvel korábbi hasonló időszakban a cég forgalma 366,5 millió dollár volt. A vállalat nettó nyeresége 6,2 millió dollárt, részvényenként 3 centet tett ki, szemben a tavalyi megfelelő időszak 46,6 millió dolláros, részvényenként 26 centes nettó veszteségével. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 3 centes veszteségre számítottak.

Az első pénzügyi negyedéves eredmények nyilvánosságra hozatalakor a cég azt közölte, hogy a második negyedévben az első negyedéves eredményekkel megegyező vagy azoknál 5%-kal gyengébb árbevételre számít. Az első negyedévben a National árbevétele 420,6 millió dollárt tett ki, ezt 1,7 millió dollárral haladta meg a második negyedéves forgalom.

Brian Halla, a vállalat elnök-vezérigazgatója közleményében a következőket mondta: "A rendkívül mostoha piaci körülmények ellenére immár három egymást követő negyedévben sikerült megőriznünk nyereségességünket. Az árbevételünk felülmúlta a negyedév elején megfogalmazott várakozásainkat. Sikerült a kiadásainkat jól kezelni, és -- kiváltképp a mobil eszközök piacán -- javítottunk termékeink pozícionálásán."

A jelenlegi, harmadik pénzügyi negyedévben a vállalat 0-5 százalék közötti forgalomcsökkenéssel számol. Ezt az időszakot hagyományosan az ünnepek utáni pangás jellemzi. Várhatóan e három hónapban enyhén csökken a bruttó haszonrés is, míg az üzemi kiadások 4 millió dollárral 6 millió dollárra növekednek, közölte a cég.

A National részvényeinek árfolyama hírünk írásának idején a tegnapi záróértéknél 0,85 százalékkal alacsonyabban, 17,50 dolláron állt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról