Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. december 6. 19:09

Ismét versenyjog-sértést állapított meg a GVH egy internetszolgáltatónál

A Gazdasági Versenyhivatal a fogyasztók megtévesztésének gyanúja miatt indított versenyfelügyeleti eljárást az EMKTV ellen. A HDSNet néven is ismert kábeltelevíziós vállalkozás ügyfeleinek kedvezményes internet-hozzáférési akciót hirdetett meg, melynek során 50 százalékos kedvezményt ígért a teljes kábeltelevíziós szolgáltatási csomag előfizetési díjából egy évig, ha a fogyasztó megrendeli tőle az internet-hozzáférési szolgáltatást.

[HWSW] A Gazdasági Versenyhivatal a fogyasztók megtévesztésének gyanúja miatt indított versenyfelügyeleti eljárást az EMKTV ellen. A HDSNet néven is ismert kábeltelevíziós vállalkozás ügyfeleinek kedvezményes internet-hozzáférési akciót hirdetett meg, melynek során 50 százalékos kedvezményt ígért a "teljes kábeltelevíziós szolgáltatási csomag előfizetési díjából" egy évig, ha a fogyasztó megrendeli tőle az internet-hozzáférési szolgáltatást.

Később kiderült, hogy a kedvezmény csak a legdrágább, Omega programcsomag előfizetőire vonatkozott, és nem tartalmazta a prémium csatornák (HBO, Filmmúzeum) előfizetési díjait. A megtévesztő tájékoztató szövegrészt a vállalkozás három hónap elteltével helyesbítette, ennek ellenére a versenytanács a december 5-én megtartott tárgyaláson megállapította, hogy a szóban forgó kifejezés alkalmas volt a fogyasztók megtévesztésére. A jogsértés megállapításán túl azonban szankció alkalmazását nem tartotta indokoltnak, ezért a bírság kiszabásától eltekintett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról