Szerző: Vörös Péter

2002. december 6. 16:18

Dél-Korea hatodik az internetfelhasználói világranglistán

[AsiaBizTech] Az amerikai eTForecasts piackutató cég legfrissebb felmérése szerint a 48 millió lakosú Dél-Koreában van a világ hatodik legnagyobb internetfelhasználói népessége.

[AsiaBizTech] Az amerikai eTForecasts piackutató cég legfrissebb felmérése szerint a 48 millió lakosú Dél-Koreában van a világ hatodik legnagyobb internetfelhasználói népessége.

A jelentés szerint az ország internetfelhasználóinak száma 26,9 millió; ez az ország lakosságának 56,04 százaléka, a globális internetfelhasználói népesség 4,04 százaléka.

A eTForcasts adatai szerint a világranglistát az USA vezeti 167 millió internetfelhasználóval, a második helyen Japán áll (64,8 millió), a dobogó harmadik helyén pedig Kína (54,5 millió). A negyedik helyen Németország végzett 30 millió felhasználóval, míg az ötödik helyezett Nagy-Britannia lett (27,15 millió).

Ez év végére a globális internetfelhasználók száma el fogja érni a 665 milliót, ez 22,2 százalékos emelkedés 2001-hez képest.

A jelentés szerint az első 15 helyen álló ország adta a globális internetfelhasználók 75 százalékát, ez arra utal, hogy egyelőre nő a különbség az élvonal és az internet szempontjából kevésbé fejlett országok között.

Az interfelhasználók száma 2005-ben el fogja érni az 1 milliárdot, de az éves növekedési ütem várhatóan 20 százalék alatt marad a jövő évtől.

Egil Juliussen, az ETForecasts elemzője elmondta, hogy az Egyesült Államok le fog maradni egyes országokhoz képest az egy főre jutó internetfelhasználás szempontjából, ha nem nő a mobiltelefonos internetfelhasználás vagy nem emelkedik a szórakoztató interneteszközök felhasználása.

"A mobiltelefonos webfelhasználás erős növekedése oda vezet, hogy Dél-Korea hamarosan lehagyja az USA-t az egy főre jutó internetfelhasználás terén" -- mondta Juliussen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról