Szerző: bzd

2000. május 5. 22:54

Megnyugodhatunk?

Az utóbbi napok Coppermine-halálozásai feltehetőleg nem a Peltier elemek hibájából következtek be. Én is sokat gondolkoztam a dolgon, a Slot1-es SECC2 PII/PIII prociknál is csupaszon van a mag, és azok nem haltak bele a Peltierekbe, akkor meg mi oka lenne rá egy másik procinak?
Az viszont vitathatatlan tény, hogy at FC-PGA-s prociknál az Intel igencsak minimalizálta az előállítási költséget, a magot és a lábakat hordozó zöld lap műanyagból készült, és ha rárakom a hűtést, akkor meghajlik a foglalatban. (az egyik sarkánál kijön a foglalatból a lábak teteje) Ez ugyan nincs hatással semmire, de nem megnyugtató, hogy egy 110.000 Forintos proci meghajlik az átalakítóban... Csak érdekesség képp' jegyzem meg, hogy egy K6-2 közel kétszer, míg egy Celeron1 nagyjából háromszor nehezebb egy Coppermine-nál. Nem csodálkoznék, ha az Intelnek kevesebbe lenne egy Coppermine előállítása egy hagyományos Celeronnál...
Végezetül szeretném megköszönni nektek, hogy mint kiderült a Cool-it a HwSw leglátogatottabb rovata! Ezen komolyan meglepődtem, mert azt hittem jó ha harmincan olvassák a lapom. ;) Amint lesz egy lélegzetvételnyi időm, kiegészítem a Coppermine tuning cikket a CuMi 700@800 eredményeivel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról