Szerző: Barna József

2002. december 2. 17:04

A Lehman Brothers megemelte az Intel és az AMD besorolását

[Dow Jones] A Lehman Brothers félvezetőipari cégekkel foglalkozó elemzője, Daniel Niles ma megemelte az Intel és az AMD részvénybesorolását. Niles meglátása szerint a hardverek iránti kereslet növekedésnek indult.

[Dow Jones] A Lehman Brothers félvezetőipari cégekkel foglalkozó elemzője, Daniel Niles ma megemelte az Intel és az AMD részvénybesorolását. Niles meglátása szerint a hardverek iránti kereslet növekedésnek indult.

Az elemző az Intel értékpapírjainak besorolását "semleges"-ról "vétel"-re emelte fel. Niles jóslata szerint az Intel várhatóan megemeli a jelenlegi, negyedik negyedévre vonatkozó előrejelzéseit. Korábban a vállalat 0-6 százalékos növekedést jelzett előre, míg az elemző úgy véli, hogy a héten tartandó negyedév közepi tájékoztatón a cég 4-6 százalékra módosítja várakozásait. Niles továbbá az Intel bruttó haszonrésének növekedésére is számít.

Az AMD besorolását az elemző "elad"-ról "semleges"-re módosította. Niles úgy véli, hogy -- a flash memóriák és a mikroprocesszorok iránti kereslet megélénkülésének köszönhetően -- az AMD is képes lesz növelni forgalmát a negyedik negyedév során.

Niles úgy látja, hogy az iparág a keresletnövekedés korai szakaszába lépett. Ez részben a javuló vállalat eredményeknek köszönhető, amelyek növekvő értékű beruházásokat hoznak magukkal; részben pedig a meglévő számítógépparkok elavulásának. Az elemző szerint a jelenleg használt számítógépek közül körülbelül 180 millió lépte túl a négyéves kort. Ezen túlmenően a Microsoft Windows 95 operációs rendszere e hónapban eléri életciklusa végét, míg a Windows 98 és NT operációs rendszereket a jövő nyártól nem támogatja a Microsoft. Mindezek a tényezők hozzájárulnak számítógépek iránti kereslet növekedéséhez.

Niles egyben 17 dollárról 24 dollárra emelte az Intel, míg 6 dollárról 10 dollárra az AMD papírjainak éves irányárát. A hír hatására az Intel-részvények árfolyama hírünk írásának idején 2,68 százalékkal 21,44 dollárra, az AMD-papírok árfolyama pedig 0,67 százalékkal 9,06 dollárra nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról