Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 29. 10:47

A Capacity on Demand 2.0 továbbfejlesztett funkciói csökkentik a Sun szerverek beszerzési költségeit

[NetAktív] A Sun Microsystems által bemutatott Capacity on Demand 2.0 nagymértékben

[NetAktív] A Sun Microsystems által bemutatott Capacity on Demand 2.0 nagymértékben csökkenti a rendszerek beszerzési költségeit, ugyanakkor megnöveli az adatközpontok méretezhetőségét és rugalmasságát.

A Sun Fire Midframe és felsőkategóriás rendszerek immár megvásárolhatók úgy, hogy ha a felhasználói igények nőnek, azonnal, egyszerűen és kis lépésekben -- akár egyetlen processzoronként is -- növelhető legyen a kapacitásuk. Szemben a versenytársakkal, akik extra díjat számítanak fel a hasonló funkciókért, a Sun a COD 2.0 rugalmasságát további költségektől mentesen kínálja.

A COD 2.0 a Sun Fire Link belső kapcsolati rendszerrel együtt debütált. A Sun Fire Link technológia a fürtbe kötött felsőkategóriás Sun rendszerek kommunikációját gyorsítja fel és teszi lehetővé akár 800 processzor összekapcsolását. A Sun szándéka, hogy támogassa vásárlóit a bonyolultság csökkentésében, az erőforrások maximális kihasználásában és az informatikai infrastruktúra hatékony felügyeletében az egyre inkább virtualizálttá váló adatközpontokban.

A COD 2.0-vel a Sun népszerű, ám korábban csak a Sun Enterprise 10000 szervereken elérhető vállalati funkcióját elérhetővé teszi az UltraSPARC III alapú Sun Fire 3800 – Sun Fire 15K szervereken is. A vásárlók Sun Fire rendszereik processzor- és memória-erőforrásait vásárláskor telepíthetik, de fizetniük csak akkor kell értük, ha ténylegesen felhasználják őket. A COD 2.0 önfigyelő funkciói feleslegessé teszik a távoli rendszerfelügyeletet és használat-kimutatásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról