Szerző: Barna József

2002. november 28. 18:24

Újabb hordozható MP3-lejátszót dobott piacra az Archos

Az egyesült államokbeli Archos Technology a merevlemezzel ellátott Jukebox modell után ezúttal egy szerényebb tudású, de látványos MP3-lejátszóval jelentkezett. A kisméretű Ondio egyaránt alkalmas MP3 fájlok lejátszására és rögzítésére, de egyszerű zsebrádióként is használható.

[HWSW] Az egyesült államokbeli Archos Technology a merevlemezzel ellátott Jukebox modell után ezúttal egy szerényebb tudású, de látványos MP3-lejátszóval jelentkezett. A kisméretű Ondio egyaránt alkalmas MP3 fájlok lejátszására és rögzítésére, de egyszerű zsebrádióként is használható.

A csinos készülék 128 Mbyte flash memórián tárolja az adatokat, de tárolókapacitása növelhető memóriakártyákkal. A vállalat közleménye szerint alapkiépítésben az Ondio 2-3 órányi CD-minőségű zene tárolására alkalmas. Természetesen nem csupán lejátszásra, hanem felvételre is képes a készülék, akár a beépített FM rádióból is rögzíthetünk anyagokat. Ha pedig elmulasztottuk volna idejében megnyomni a felvétel gombot, hasznos lehet a felvevő puffer, amely 30 másodpernyi "retrofelvételt" tesz lehetővé.

Az Ondio beépített mikrofonjának köszönhetően diktafonként is funkcionálhat, ebben a módban 4 órányi beszéd rögzítését teszi lehetővé a memória mérete. A készülék 3,25 x 2 x 1 hüvelyk méretű, PC vagy Mac számítógéphez pedig USB 1.1 porton keresztül csatlakoztatható. Fogyasztói ára 180 dollár körül alakul.

a címlapról