Szerző: Barna József

2002. november 27. 21:46

Elkészült a WinDVD legújabb változata

Az InterVideo a múlt héten megrendezett Comdex szakmai kiállításon jelentette be, hogy elkészült rendkívül népszerű DVD-lejátszó szoftverének új változatával. A WinDVD Platinum újdonságai között olyan szolgáltatásokat találhatunk, mint a Dolby Virtual Speaker technológiájának és a DivX formátumnak a támogatása.

[HWSW] Az InterVideo a múlt héten megrendezett Comdex szakmai kiállításon jelentette be, hogy elkészült rendkívül népszerű DVD-lejátszó szoftverének új változatával. A WinDVD Platinum újdonságai között olyan szolgáltatásokat találhatunk, mint a Dolby Virtual Speaker technológiájának és a DivX formátumnak a támogatása.

Természetesen a szoftver Platinum változata mindazokkal a funkciókkal rendelkezik, melyekkel a korábbi verziók, miközben jó néhány újdonsággal is szolgál. Ezek közé tartozik a DivX szabvány és WMA (Windows Media Audio) formátum támogatása, valamint a 96 kHz/24 bit felbontású audiodekódolás. A Platinum továbbá minden fájlformátum lejátszása esetén támogatja a Dolby Headphone és SRS TruSurround XT Headphone technológiákat.

Ezen túlmenően a WinDVD az első olyan DVD-lejátszó szoftver, amelyik támogatja a Dolby Virtual Speaker technológiát. Amint arról korábban hírt adtunk, a DVS két hangszórón is képes leképezni a többhangszórós rendszerek nyújtotta surround hangzást. A térélményt a PC-s világból már ismert pszichoakusztikus technológiák továbbfejlesztett HRTF-algoritmusai biztosítják.

A WinDVD Platinum 100 (illetve a távirányítóval rendelkező változat esetében 130) dolláros áron vásárolható meg az InterVideo honlapján. Egyben a szoftver ingyenes, 30 napig használható és számos korláttal rendelkező kipróbálható verziója is elérhető a vállalat oldalán.

a címlapról