Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 27. 16:06

Mikrohullámú internet Óbudán

Netroller néven hirdette meg lakossági ügyfeleket megcélzó vezeték nélküli internetszolgáltatását az AceTelecom . A szolgáltató elsődlegesen a III. kerület városközpontjában kínálja szolgáltatását, de tervezik a kerület teljes lefedését és a főváros más területének bekapcsolását is.

[HWSW] Netroller néven hirdette meg lakossági ügyfeleket megcélzó vezeték nélküli internetszolgáltatását az AceTelecom. A szolgáltató elsődlegesen a III. kerület városközpontjában kínálja szolgáltatását, de tervezik a kerület teljes lefedését és a főváros más területének bekapcsolását is.

A szolgáltatás honlapján ugyan kábeles internetkapcsolatként jellemzik a Netrollert, ám mint Udvardi Attilától, az AceTelecom munkatársától megtudtuk, valójában mikrohullámú összeköttetésről van szó. A vezeték nélküli internetszolgáltatást egyelőre a III. kerület központjában, a Flórián téri szalagházakban, valamint ezek 1-2 kilométeres körzetében lakóknak kínálja az AceTelecom, ám tervezik a kerület többi lakótelepének: a kaszásdűlőinek, a Pók utcainak és a békásmegyerinek a lefedését is.

Távlati terv, hogy a Duna túlpartján, a XIII. kerületben is szolgáltassanak: ez jó hír azoknak az angyalföldi, vizafogói és újlipótvárosi lakóknak, akik a kerület optikai telefonhálózata miatt nem tudnak ADSL-re előfizetni (a kerületben egyébként van már szélessávú szolgáltató: itt a UPC kínálja a chellót). A III. kerület egyes részein szintén van már konkurenciája a Netrollernek: a MatávKábelTV hálózatán az Axelero nyújt kábeles internet-hozzáférést.

A szolgáltatást egyelőre csak hirdetik, előfizetőjük még nincs. Mint kérdésünkre Udvardi elmondta: ha holnap valaki megköti a szerződést, 45 napon belül vállalják a hozzáférés kiépítését.

A garantált (64, 128, 384, 762 kbps) sebességet nyújtó díjcsomagok közül ki-ki internetezési szokásai és pénztárcája szerint választhat. A legolcsóbb (64 kbps és 10 órás) hozzáférést biztosító 1500 forintostól a 768 kbps időben és adatforgalomban korlátlan 22 500 forintos csomagig széles skálán mozog a kínálat. A piaci árakkal leginkább egyező 384 kbps korlátlan csomag 9 000 forintos havidíjért érhető el.

Szólj hozzá a fórumban!

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.