Szerző: Vörös Péter

2002. november 27. 08:55

A Morgan Stanley szerint az Intel megemeli a negyedéves forgalomelőrejelzését

[Bloomberg] Mark Edelstone, a Morgan Stanley elemzője szerint az Intel a jövő héten meg fogja emelni negyedik negyedéves forgalomelőrejelzését, mivel a világ legnagyobb félvezetőgyártója profitál a vártnál magasabb PC-keresletből.

[Bloomberg] Mark Edelstone, a Morgan Stanley elemzője szerint az Intel a jövő héten meg fogja emelni negyedik negyedéves forgalomelőrejelzését, mivel a világ legnagyobb félvezetőgyártója profitál a vártnál magasabb PC-keresletből.

"A forgalom a cég által októberben előrejelzett 6,5-6,9 milliárd dolláros sáv felső részén lesz, és az is előfordulhat, hogy a vállalat 100-200 millió dollárral megemeli a sávot" -- írta Edelstone a Morgan Stanley ügyfeleinek.

A negyedév eddigi részében a PC-kereslet a vártnál kedvezőbben alakult, és a PC-forgalom 8 százalékkal nő a harmadik negyedévhez képest, mondta az elemző. Főként a nyereségesebb laptop- és szervereladások emelkedtek, de az asztali PC-k eladásai is jól alakulnak. Az elemző a cég negyedik negyedéves nyereségbecslését részvényenként 12 centről 14 centre emelte fel.

"Az értékelés továbbra is méltányosnak tűnik és a részvényárfolyam várhatóan emelkedni fog, ahogy az előrejelzések növekednek" -- írta Edelstone, aki szerint a részvény besorolása "egyenlő súlyú". A jelentés kiemeli azt, hogy a Morgan Stanley befektetési banki kapcsolatban áll az Intellel.

A Santa Clara (Kalifornia) központú Intel jövő héten teszi közzé forgalomelőrejelzését. 2001 decembere óta először fordulna elő az, hogy a cég a negyedév közepén emeli forgalomelőrejelzését.

Edelstone megjegyezte, hogy az alaplapeladások szeptember óta emelkednek, a tajvani alaplapgyártók forgalma várhatóan 13 százalékkal emelkedik a harmadik negyedévhez képest. Az alaplapeladások emelkedése általában jól jelzi azt, hogy nő a legyártott számítógépek mennyisége, az elemző szerint a kereslet jelentős része európai és ázsiai.

A szakértő szerint az Intel részvényárfolyama 25 dollárra emelkedik 1-1,5 éven belül, korábban 22 dollár volt az előrejelzés.

Az Intel részvényárfolyama kedden 28 centtel (1,37 százalékkal) 20,20 dollárra csökkent a Nasdaqon. A részvényárfolyam az idén 35 százalékkal esett vissza, az elmúlt egy évben pedig 12,95-36,78 dollár között volt.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.