Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 26. 17:20

Asztali processzorra épülő notebookokkal jelentkezik jövőre az AOpen

Távol-keletről származó információk szerint az AOpen a jövő évben asztali processzorokra épülő notebookokat dob piacra.

Távol-keletről származó információk szerint az AOpen a jövő évben asztali processzorokra épülő notebookokat dob piacra.

Az első modell egy olyan hordozható PC lesz, amely asztali processzort, merevlemezt és memóriát tartalmaz és akkumulátor nélkül készül. Az AOpen azonban csak barebone rendszerként szállítja a gépeket és a rendszerintegrátorokra bízza a konfigurációk összeállítását. A barebone rendszerek ára várhatóan 800 dollár lesz.

A tajvani cég az idén mutatta be BareBook nevű termékeit, amelyet a Wistron gyárt. Az első sorozat három Pentium III processzoros és egy Pentium 4 processzoros notebookból állt. Bár ezek a gépek asztali processzorra épülnek, a memóriájuk és a merevlemezük notebookokba való típus, amelyek lényegesen drágábbak az asztali változatoknál, így a gépek ára is magasabb, mintha csupa asztali felhasználásra szánt alkatrészből állnának.

A költségek csökkentése érdekében az AOpen októberben új, asztali processzoros notebookot mutatott be, amely a SiS650 chipkészletre épül. A vállalat arra számít, hogy a szezonális kereslet, valamint a csökkentő árak miatt az eladott BareBookok száma a negyedik negyedévben jelentősen nőni fog.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról