Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 26. 15:09

Az Amazon üzemelteti a CDnow internetes zenei áruházat

A Bertelsmann AG megállapodott az Amazon.com-mal, hogy ez utóbbi cég üzemeltetni majd a Bertelsmann tulajdonában levő CDnow internetes zenei áruházat.

A Bertelsmann AG megállapodott az Amazon.com-mal, hogy ez utóbbi cég üzemeltetni majd a Bertelsmann tulajdonában levő CDnow internetes zenei áruházat.

A két vállalat közleménye szerint a CDnow eddigi üzemeltetője, a Bertelsmann BeMusic nevű leányvállalata és az Amazon.com megállapodást írt alá "szolgáltatásokról", de hogy pontosan melyek ezek, azt az érintett felek nem hozták nyilvánosságra. A CDnow továbbra is a BeMusic tulajdonában marad. Az Amazon szóvivője elmondta, hogy a megállapodás részleteit még az év vége előtt nyilvánosságra hozzák.

Nem ez az első eset, hogy az Amazon.com az internetes kereskedelemben szerzett tapasztalatát más vállalatok égisze alatt hasznosítja. A harmadik negyedévben a vállalat weboldalán át értékesített termékek közel negyede származott külső cégektől, többek között a Gap ruhagyártól, illetve a Toys "R" Us játékkereskedőtől.

A Bertelsmann új vezérigazgatója, az augusztusban kinevezett Günther Tielen fokozatosan leépítette a vállalat e-kereskedelmi érdekeltségeit. A cég elállt a Napster felvásárlásától, megvált BOL e-kereskedelmi részlegétől és az internetes részleg vezetőjét elbocsátották.

Thielen szerint az internetes részleg kiegészíti a Bertelsmann tevékénységét, de nem számít arra, hogy a vállalat valaha is nyereséget érhet el az e-kereskedelmi értékesítésen. "A Bertelsmann nem egy nagyáruház" -- mondta Thielen.

A CDnow a dotkom bumm idején az egyik legnagyobb internetes zeneáruházzá nőtte ki magát, de azóta igen kemény versenyt vív más oldalakkal, többek között az Amazonnal is. A Bertelsmann két évvel ezelőtt 117 millió dollárt fizetett a CDnow-ért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról