Szerző: Vörös Péter

2002. november 26. 19:51

A Microsoftnak 7,4 százalékos részesedése van a Comcastben

A Microsoft hétfőn bejelentette, hogy 7,4 százalékos passzív részesedése van a kábeltévészolgáltató Comcastben. Ezzel a redmondi vállalat megerősítette, hogy a korábbi tervek szerint átváltotta az AT&T-adósságot részvényekre.

A Microsoft hétfőn bejelentette, hogy 7,4 százalékos passzív részesedése van a kábeltévészolgáltató Comcastben. Ezzel a redmondi vállalat megerősítette, hogy a korábbi tervek szerint átváltotta az AT&T-adósságot részvényekre.

Amikor az AT&T közel egy éve bejelentette, hogy eladja kábeltévé hálózatát a Comcastnek, a Microsoft beleegyezett abba, hogy átkonvertálja az AT&T 5 milliárd dolláros adósságát 115 millió Comcast-részvényre.

A Microsoft szóvivője megerősítette a részesedésről szóló hivatalos beadványt, de a cég nem nyújtott további részleteteket a Comcast-részesedéssel kapcsolatban. A Comcast november 14-én kapta meg a szövetségi jóváhagyást a rivális AT&T Broadband 30,2 milliárd dolláros felvásárlására.

A Microsoftnak többmilliárd dolláros befektetést kellett leírni a kábeltévéiparban, mivel a távközlési vállalatok piaci értéke rendkívüli ütemben visszaesett a távközlési befektetési lufi kipukkanása után.

Az elemzők úgy vélik, hogy az AT&T befektetésnél jóval ígéretesebb lehet a megnőtt Comcastben megszerzett közvetlen részesedés. Az AT&T-befektetés soha nem felelt meg a várakozásoknak: a Microsoft arra számított, hogy ennek révén előnyhöz juthat a web alapú szolgáltatások új generációjánál.

A hétfői Financial Timesban Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a redmondi óriást rendkívül kedvezőtlenül érték a nagy összegű kábeltévés leírások.

"Volt néhány sikersztori, mint például a Comcast" -- mondta Gates. "Aztán voltak jelentős bukások: a Telewestben volt részesedésünk, az NTL szintén bukás volt". Gates közölte, hogy a Microsoft várhatóan kevesebb akvizíciót és befektetést fog végrehajtani a közeljövőben, mint korábban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról