Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 26. 13:20

Súlyos biztonsági rést javított ki a RealNetworks

A RealNetworks három súlyos biztonsági hibát javított ki a RealOne Player és RealPlayer médialejátszó szoftverek Windows operációs rendszeren futó változataiban.

A RealNetworks három súlyos biztonsági hibát javított ki a RealOne Player és RealPlayer médialejátszó szoftverek Windows operációs rendszeren futó változataiban.

A biztonsági rést, illetve réseket az angliai Next Generation Security Software fedezte fel, és november 1-én értesítette a RealNetworks fejlesztőit, akik azonnal kijavították a hibát, elhelyezték a cég weboldalán a javítócsomagokat, és csak ezután számoltak be a biztonsági rések létezéséről.

A cég weboldalán található közlemény szerint a biztonsági rés lehetővé teszi a rosszindulatú felhasználók számára, hogy tetszőleges programot futtassanak az áldozat gépén, ehhez csupán arra van szükség, hogy az áldozat letöltsön egy bizonyos fájlt.

A RealNetworks azt javasolja a felhasználóknak, hogy töltsék le és telepítsék fel a javítócsomagot annak ellenére, hogy egyelőre még nem érkezett jelentés olyan támadásról, amely a RealPlayer és RealOne Player sebezhetőségét használta volna ki.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.