:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 5. 09:42

Nathan Myhrvold nem tér vissza a Microsoft-hoz

A cég műszaki vezérigazgatója (CTO - chief technology officer) tavaly júliusban vett ki egy kutatóévet (sabbatical), de most az alkotószabadság végének közeledtével úgy döntött, hogy mégsem tér vissza az MS-hez, amelynél 14 évet dolgozott. Myhrvold bejelentette, hogy továbbra is Bill Gates részmunkaidős tanácsadója marad.
Az elméleti és matematikai fizikus Myhrvold 1986-ban csatlakozott a Microsoft-hoz, amikor az MS megvette a Myhrvold által alapított Dynamical Systems-t. Fő eredményének Myhrvold a cég K+F részlegének (Microsoft Research) megalapítását tekinti. Távozásának okául azt jelölte meg Myhrvold, hogy számos más dolog érdekli az életben (szakmailag pl. biotechnológia - egyébként: hegymászás, autóversenyzés, fotózás és francia konyha) és most ezeknek szeretné szentelni idejét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.