Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 25. 15:19

Ötmillió forintos bírság a Matávnak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt indított eljárást a MATÁV Rt. ellen.

[HWSW] A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt indított eljárást a MATÁV Rt. ellen.

A mai napon megtartott tárgyaláson a GVH versenytanácsa megállapította, hogy a MATÁV Rt. gazdasági erőfölénnyel való visszaélést valósított meg az internetszolgáltatókkal kötött egyenes és fordított elszámolású szerződésekben és szerződési ajánlatokban alkalmazott, díjemelésre vonatkozó feltételekkel.

Megsértette a versenytörvény azon pontját, miszerint tilos az üzleti kapcsolatokban (szerződésekben) az indokolatlan előny kikötése. (A versenytanács álláspontja szerint versenyjogi szempontból az a díjemelési feltétel tekinthető jogszerűnek, amely a folyamatosan fizetendő díjakra nézve minimálisan biztosítja, hogy ezek a mindenkori teljesítés időpontjában, az előfizető által ellenőrizhető módon egyértelműen kiszámíthatók legyenek az esetben is, ha ezek emelése indokolt, továbbá a szerződés módot ad az emelés mértékének vitatására.)

A versenytanács gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt a MATÁV Rt-t ötmillió Ft bírság megfizetésére kötelezte, egyben a díjemelésre vonatkozó, a szerződésben kikötött, kifogásolt rendelkezések további alkalmazását megtiltotta.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.