Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 25. 17:34

3,06 GHz-es Clevo DeskNote notebook a Notebook.hu kínálatában

Már 3,06 GHz-es Pentium 4 processzorral is rendelhető a Clevo DeskNote sorozat csúcsmodellje, az 5620D.

Már 3,06 GHz-es Pentium 4 processzorral is rendelhető a Clevo DeskNote sorozat csúcsmodellje, az 5620D.

Amint a nevéből is látszik, a notebook-formájú gépet inkább afféle hordozható asztali gépnek szánták a tervezői, egyébként a DeskNote tömege, mérete, valamint 1 óránál is rövidebb akkumulátoros üzemideje mind ezt támasztják alá. Sajnos a tajvani gyártó nem adott ki BIOS-frissítést a gépben található alaplaphoz, így a vásárlóknak le kell mondaniuk a Hyper-Threading technológia előnyeiről, legalábbis egyelőre.

A majd' 4 kilós monstrumban a 3,06 GHz-es Pentium 4 processzor mellett 512 Mbyte DDR SDRAM, 40 Gbyte-os merevlemez, 64 Mbyte memóriával kiegészített ATI Mobility Radeon 9000 videochip, DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtó, floppy drive, valamint 15 hüvelykes SXGA+ kijelző található. A Clevo DeskNote kétségtelen előnye, hogy nem fukarkodik a bővítőhelyekkel: a szokásos PCMCIA aljzat mellett PS/2, FireWire, 4 USB2.0, IrDA, valamint párhuzamos porttal is rendelkezik, illetve VGA- és S-Video csatlakozóval is ellátták.

TesztEredmény
SYSmark 2002222 pont
Internet Content Creation326 pont
Office Productivity151 pont
3Dmark 2001SE7184 pont

A futtatott tesztprogramok által szolgáltatott eremények magukért beszélnek, azonban nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a villámgyors asztali processzor az erőteljes -- és zajos -- hűtés ellenére már pár perc alatt felmelegíti a Clevo DeskNote burkolatát, illetve az asztalt is.

A 3,06 GHz-es Pentium 4 processzort tartalmazó Clevo DeskNote 5620D prototípust a Notebook.hu Kft. szervize szerelte össze.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról