:

Szerző: Vörös Péter

2002. november 25. 19:16

Az amerikai védelmi kiadások várható növekedése következtében jelentősen emelkedett a Silicon Graphics részvényárfolyama

[Bloomberg] Pénteken a Silicon Graphics Inc. (SGI) részvényárfolyama 26 centtel (25 százalékkal) 1,30 százalékra emelkedett, miután javultak az emelkedő amerikai védelmi kiadások esélyei. A Mountain View (Kalifornia) központú cég számítógépeit többek között rakétavédelmi rendszerekben használják.

Jeffrey Zellmer, a cég pénzügyi vezérigazgatója a múlt héten New Yorkban és Bostonban befektetőkkel találkozott, akiknek kifejtette, hogy a cég várhatóan profitálni fog a kormányzat védelmi kiadásainak növekedéséből, mondta Lisa Pistacchio, az SGI szóvivője. Pistacchio azt is kifejtette, hogy a vállalat vezetői ezenkívül megvitatták a vállalat szuperszámítógép-értékesítési stratégiáját.

"A fontos hír az, hogy újra emelkedni fognak a kormányzati kiadások" -- mondta Frank Husic, a Husic Capital Management egyik vezetője, aki nem vett részt a találkozókon.

Pistacchio szerint semmi olyanról nem volt szó, amit már nem tettek volna közzé az elmúlt hetekben. Az érdeklődők számára nyílt találkozókat a cég webhelyén hirdették meg. Pistacchio elmondta, hogy a részvényárfolyam emelkedése részben annak a cikknek tudható be, amelyik a San Jose Mercury Newsban jelent meg pénteken, és amely szerint a vállalatot segítheti a védelmi kiadások növekedése.

Az SGI pénteken bejelentette, hogy egy Origin 3900-as szuperszámítógépet adtak el a University of Tokyo Human Genome Centernek. Az új szuperszámítógép 33 százalékkal gyorsabb elődjénél, közölte a cég e hónap elején. Az eladási feltételeket nem tették közzé. A Silicon Graphics számítógépeit ezenkívül a filmekben használt különleges effektusok készítéséhez, illetve az olajkutatásban használják.

A vállalat részvényárfolyama az idén 38 százalékkal csökkent, az elmúlt egy évben pedig 0,56 - 4,85 dollár között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.