Szerző: Ady Krisztián

2002. november 25. 13:01

Mobiltelefonokba szánt szerves kijelző prototípusát mutatta be az Epson

[DigiTimes] Színes, mobiltelefonokban és egyéb hordozható eszközökben használható, 1,8 képátlójú szerves kijelzőt mutatott be az Epson. A PLED (polimer szerves fénykibocsátó diódára épülő) kijelzőt más néven LEP (fénykibocsátó polimer) kijelzőnek is említi a szakirodalom.

[DigiTimes] Színes, mobiltelefonokban és egyéb hordozható eszközökben használható, 1,8" képátlójú szerves kijelzőt mutatott be az Epson. A PLED (polimer szerves fénykibocsátó diódára épülő) kijelzőt más néven LEP (fénykibocsátó polimer) kijelzőnek is említi a szakirodalom.

Bár a kijelző prototípusa elkészült, a termék élettartamát még növelni kell és a gyártási költség is túlságosan magas, ezért várhatóan 2004-ig nem kezdődik meg az ilyen technológiával készült kijelzők sorozatgyártása.

Az Epson még júniusban hozta létre az angol Cambridge Display Technologyvel közösen a Polyink vegyesvállalatot, mely a PLED technológiájú szerves kijelzők fejlesztését és értékesítését végzi.

A DisplaySearch által nemrég közzétett jelentés szerint a szerves kijelzők piaca az idei 85 millió dollárról 2007-re 3 milliárd dollárra nőhet. A növekedést elsősorban a mobiltelefonok, kéziszámítógépek és kamerák okozzák majd. A jelentés szerint 2007-re a szerves kijelzők több mint 4 százalékos részesedést szereznek a lapos kijelzők piacán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról