Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 22. 17:51

Megegyezett a Hungarotel és a Prakticomp

Megkötötte egymással a Hungarotel és a Prakticomp a feltételei miatt hosszú ideig vitatott hálózati hozzáférés szerződést. A Hungarotel többek között a 66-os békéscsabai és a 68-as orosházi körzetek távközlési, míg a Prakticomp ugyanezen területek internetszolgáltatója.

[HWSW] Megkötötte egymással a Hungarotel és a Prakticomp a feltételei miatt hosszú ideig vitatott hálózati hozzáférés szerződést. A Hungarotel többek között a 66-os békéscsabai és a 68-as orosházi körzetek távközlési, míg a Prakticomp ugyanezen területek internetszolgáltatója.

A Hungarotel több internetszolgáltatóval is vitába keveredett az elmúlt hónapokban: a távközlési cég a hálózati hozzáférési szerződések megkötésének hiányára és a tárgyalások megakadására hivatkozva többször kilátásba helyezte az 51-es behívószámok elérésének korlátozását (ami a körzetek internetelőfizetőit gyakorlatilag elvágta volna a világhálótól), az internetszolgáltatók pedig a szerződéstervezetben szereplő, elviselhetetlenül magas költségekre hivatkozva utasították vissza annak megkötését.

Mint Hack Istvántól, a Practikomp ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a szerződéstervezet korábbi árai arra kényszerítették volna az internetszolgáltatót, hogy legalább a duplájára emelje az internetelőfizetési díjakat, aminek következménye -- a piaci árakat tekintve -- akár a "roló lehúzása" is lehetett volna. Ehhez képest a Hungarotel új ajánlata már komoly előrelépést jelentett, hiszen olyan díjak szerepeltek benne, melyeknek már nem lesz közvetlen hatásuk a prakticompos díjcsomagokra, azaz az előfizetőknek nem kell áremelkedéssel számolniuk.

Hack István kiemelte, különösen fontos, hogy a cég ügyfelei most már stabil helyzetben tudhatják a szolgáltatót is. A Hungarotellel való vitának egyik negatív hatása volt ugyanis, hogy sokan elbizonytalanodtak, hallván az internetes behívószám felmondásával való fenyegetőzést, és folyamatosan érdeklődtek a szolgáltató további sorsa felől.

Hack elmondta azt is, hogy a Hírközlési Felügyelet és a mellette működő Hírközlési Döntőbizottság munkája (határozata, állásfoglalása, az érdekeltek egyeztető tárgyalásra való meghívása) hasznosnak bizonyult, hiszen egyfelől megerősítette az internetszolgáltatót saját igazában, másfelől nyomást gyakorolt a távközlési szolgáltatóra is.

Szabó Lászlótól, a Hungarotel marketingmenedzserétől megtudtuk, hogy már valamennyi helyi szolgáltatóval sikerült megkötni a hálózati hozzáférési szerződést, míg a nagyobb, országos szolgáltatókkal folynak az egyeztető tárgyalások. A Hungarotel is előfizetői érdekeit szem előtt tartva igyekszik megállapodni az internetszolgáltatókkal, az egyeztetések pillanatnyi állásáról nem, ám azok végeredményéről mindenképpen tájékoztatást fog adni a Hungarotel -- tette hozzá Szabó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról