Szerző: Vörös Péter

2002. november 25. 10:40

A TSMC megemelte negyedik negyedéves előrejelzéseit

[Bloomberg, WSJ] A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója ma emelte negyedik negyedéves előrejelzéseit hivatkozva arra, hogy a PC és telekommunikációs termékek kereslete miatt emelkedik a chipjei iránti kereslet.

A TSMC közölte, hogy növelnie kell a használatban lévő gyártósorok számát annak érdekében, hogy teljesíteni tudják a chipek iránti erős keresletet az ünnepi szezon csúcsa előtt.

A cég bejelentette, hogy a negyedik negyedéves kapacitáskihasználtsági arány várhatóan közel 60 százalék lesz. Korábban 50-60 százalékra számított a vállalat.

A TSMC azt is közzétette, hogy a negyedik negyedéves wafer-eladások körülbelül egyenlők lesznek a harmadik negyedéves szinttel. Korábban a cég arra számított, hogy körülbelül 7 százalékos visszaesés lesz a negyedik negyedévben.

A vállalat szerint a várható átlagárak "nagyjából azon a szinten maradnak", mint amit a TSMC előrejelzett az októberben tartott, harmadik negyedéves intézményi befektetői konferencián. A cég akkor azt közölte, hogy az átlagárak körülbelül 3-5 százalékkal csökkennek a negyedik negyedévben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról