Szerző: roberto

2002. november 22. 12:24

További részletek a Sun Microsystems desktop Linux rendszeréről

[OSNews] Olvasóink talán még emlékeznek

HIRDETÉS

[OSNews] Olvasóink talán még emlékeznek rá, hogy a Sun Microsystems szeptemberben bejelentette, hogy oktatási és államigazgatási intézmények, bankok, valamint vállalati call centerek igényeihez szabott asztali számítógépeket fog piacra dobni, amelyeken egy saját Linux rendszer fut majd.

A bejelentést akkoriban többen is úgy értékelték, hogy a Sun nagy kockázatot vállal, Roger Kay, az International Data Corp. elemzője, például kiemelte, hogy a Sunnak már korábban is voltak törekvései a Microsoft egyeduralmának megtörésére, azonban egyelőre sem a JavaStaton, sem pedig a Sun Ray nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket.

Nos, a héten kiderült, hogy a Sun kockázatvállalása valamivel kisebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk, hiszen a cég nem saját fejlesztésű Linux-disztribúcióval fog előállni, hanem, ahogy azt már a nyáron az LX50 szerverkészülék Sun Linux 5.0 operációs rendszere esetében is tették, a Red Hat Linuxhoz fordulnak.

A készülő rendszer egyértelműen nem az otthoni felhasználókat veszi célba, hanem a vállalatokat, és a Red Hat Linux 8.x speciálisan kiegészített változata lesz, amihez a Sun fogja a terméktámogatást nyújtani. Minderről, továbbá a Sun Microsystems Solaris 9-et érintő terveiről, illetve a Solaris 9-hez készülő GNOME 2 desktopról az OSNews oldalán olvashatunk bővebben.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 14:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.