Szerző: Vörös Péter

2002. november 22. 11:00

Az EDS és a francia Alstom közel áll egy többmilliárd dolláros outsourcing szerződés megkötéséhez

Az Electronic Data Systems közölte, hogy végső fázisban vannak az Alstom energiaipari céggel folytatott tárgyalások egy többmilliárd dolláros outsourcing szerződéssel kapcsolatban, amelynek keretében az EDS végezné a francia cég számítógéprendszereinek működtetését.

Az EDS elmondta, hogy átvenné az Alstom IT rendszereinek kezelését és 14 országban 1300 alkalmazottal bővülne. A két cég nem tette közzé a szerződés várható értékét és időtartamát. A Plano (Texas) központú EDS közölte, hogy a szerződés az egyik legnagyobb gyár- és energiaipari IT megállapodás lenne.

Novemberben az EDS több nagy értékű szerződéstől esett el. A cég előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Procter & Gamble-lel a cég back-office műveleteinek átvételéről, az ügylet becsült értéke 7 milliárd dollár volt. A J.P. Morgan Chase & Co. bank az EDS helyett az IBM-et választotta egy több mint 5 milliárd dolláros IT outsourcing ügylet keretében.

Az Alstom az Alcatel és a General Electric közös vállalataként indult és jelenleg nemzetközi energiaipari vállalat, amelynek részvényeit Párizsban, Londonban és New Yorkban jegyzik.

Az EDS részvényárfolyama csütörtökön 59 centtel (3,96 százalékkal) 15,49 dollárra, az Alstom amerikai részvényárfolyama 48 centtel (7,56 százalékkal) 6,83 dollárra emelkedett. Az elmúlt egy évben az EDS részvényárfolyama 10,09-72,45 dollár, az Alstom-é 3,05-14,29 dollár között volt.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.