Szerző: Vörös Péter

2002. november 21. 09:31

Az Egyesült Államok a világ vezető országa az e-kereskedelem terén

[CNET] Egy nemrég készített tanulmány szerint az USA-ban, Nagy-Britanniában és Kanadában a legkedvezőbb a környezet az e-kereskedelem számára, a kormányzati politika és egyéb tényezők eredményeként.

[CNET] Egy nemrég készített tanulmány szerint az USA-ban, Nagy-Britanniában és Kanadában a legkedvezőbb a környezet az e-kereskedelem számára, a kormányzati politika és egyéb tényezők eredményeként.

A jelentést a Booz Allen Hamilton tanácsadó cég készítette a brit kormányzat "Office of the e-Envoy" hivatala megbízásából, amelynek kiemelt feladata az Egyesült Királyság előmozdítása online téren. A tanulmányban összesen nyolc ország szerepelt.

"Azok az országok, amelyeknek a legfejlettebb az e-kereskedelmük korai rajtot vettek és azóta sem néztek hátra" -- mondta Barrie Berg, a Booz Allen alelnöke. "Annak köszönhetik sikereiket, hogy folyamatos volt elkötelezettségük a téren, hogy a társadalom minden aspektusában erősítik az e-hozzáférést."

Svédország szintén remekül szerepelt a Booz Allen által felállított kritériumok szempontjából: az USA-val együtt a skandináv ország vezet a polgárok bevonása, az e-kormányzat és az üzleti érettség kategóriáiban.

A jelenlegi amerikai kormányzat egy 24 lépésből álló e-kormányzati kezdeményezést indított el, amelynek célja az, hogy javítsák a szövetségi kormányzat tranzakcióinak hatékonyságát.

Nagy-Britannia szintén jelentős lépéseket tesz az e-kormányzat fejlesztése terén. A brit kormányzat ígéretet tett arra, hogy az összes szolgáltatását online elérhetővé teszi 2005 végére, valamint körülbelül 15 milliárd dollárt költ több mint 100 főbb IT projektre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról