:

Szerző: Ady Krisztián

2002. november 20. 16:51

Automatikusan képes átkonfigurálni a ki- és bemenetek kiosztását a SigmaTel új AC-97 audiokodekje

[SigmaTel] Egyedi képességgel rendelkezik a SigmaTel legújabb audiokodekje. A C-Major STAC9758 kódjelzésű AC97 kodek a 2.3-as specifikációnak felel meg, 6-csatornás hangzást is támogat. A 20 bites, 96 kHz-es full-duplex kodek a cég sajtóközleménye szerint 90 dB-es jel-zaj viszonyra képes alacsony torzítás mellett. A kodek igazi újdonsága azonban az Universal Jacks technológia.

[SigmaTel] Egyedi képességgel rendelkezik a SigmaTel legújabb audiokodekje. A C-Major STAC9758 kódjelzésű AC97 kodek a 2.3-as specifikációnak felel meg, 6-csatornás hangzást is támogat. A 20 bites, 96 kHz-es full-duplex kodek a cég sajtóközleménye szerint 90 dB-es jel-zaj viszonyra képes alacsony torzítás mellett. A kodek igazi újdonsága azonban az "Universal Jacks" technológia.

Az "Universal Jacks" technológia lehetővé teszi, hogy a kodek a ki- vagy bemenethez csatlakoztatott eszköz típusát felismerve átkonfigurálja az adott csatlakozót. Amennyiben a felhasználó véletlenül a mikrofonbemenethez csatlakoztatja a hangszórókészletét -- vagy fordítva -- a kodek képes a megfelelő csatlakozók átkonfigurálására, elkerülve a további szerelgetést, kábelezést.

Az Universal Jacks technológiát az Intel, a Microsoft és egyéb élvonalbeli PC-gyártók ötleteire, technológiáira alapozva fejlesztette ki a SigmaTel. A megoldás költsécsökkentést eredményezhet a cégeknek és a felhasználóknak is: a forródrótokra beérkező, nem működő hangszórókról és mikrofonokról szóló reklamációk mennyisége sok érdeklődőt meglepne.

Az új kodek természetesen a hangminőség terén is próbál többet kínálni az elődöknél, alaplapra integrált megoldásként is kiváló hangminőséget nyújthat. A 96 kHz-es mintavételezésű, 24 bites állományokat is képes SPDIF kimenetre továbbítani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.