Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 20. 13:02

Kertész Imre regényével rekordot döntött a Fókusz Online

Októberben Kertész Imre nemzetközi elismerésének és Nobel-díjat érő könyve sikerének köszönhetően az [origo] oldalain elérhető Fókusz Online internetes könyváruház új rendelési és értékesítési rekordot könyvelhetett el. Az október havi forgalom több mint négyszerese volt a 2001. októberi értéknek, és az oldal látogatottsága is meghaladta a havi négyszázezret. A mű sikere jelentősen hozzájárulhat az internetes könyvforgalmazás terjedéséhez. A Fókusz Online az év végi szokásos karácsonyi akciókon túl újabb meglepetéssel szolgál: Kertész Imre díszkötésben megjelenő sikerkönyvének első ötszáz számozott példányához csak a cég internetes oldalain juthatnak hozzá a vásárlók, 5 számozott példány pedig jótékonysági árverésen kerül kikiáltásra.

[HWSW] Októberben Kertész Imre nemzetközi elismerésének és Nobel-díjat érő könyve sikerének köszönhetően az [origo] oldalain elérhető Fókusz Online internetes könyváruház új rendelési és értékesítési rekordot könyvelhetett el. Az október havi forgalom több mint négyszerese volt a 2001. októberi értéknek, és az oldal látogatottsága is meghaladta a havi négyszázezret. A mű sikere jelentősen hozzájárulhat az internetes könyvforgalmazás terjedéséhez. A Fókusz Online az év végi szokásos karácsonyi akciókon túl újabb meglepetéssel szolgál: Kertész Imre díszkötésben megjelenő sikerkönyvének első ötszáz számozott példányához csak a cég internetes oldalain juthatnak hozzá a vásárlók, 5 számozott példány pedig jótékonysági árverésen kerül kikiáltásra.

December a karácsonyi ajándékozás miatt a könyvszakma számára is kiemelkedő hónap, ezért különös figyelmet érdemel, hogy idén a Fókusz Online értékesítési adatai már októberben meghaladták a múlt év decemberi forgalmat, a rendelések darabszámát tekintve pedig majdnem kétszer annyi könyvet vásároltak a weboldalon, mint az előző év utolsó hónapjában.

A Fókusz Online októberi forgalma több mint négyszerese volt az előző év októberi adatoknak, e jelentős növekedés közel egyharmadát a Kertész Imre Sorstalanság című könyve iránti érdeklődés eredményezte. A könyv olyannyira sikeres, hogy csak ebből a műből október folyamán több példány fogyott, mint amennyit múlt év decemberében az összes könyvből vásároltak a weboldal látogatói. A vállalat szerint a kiugróan sikeres és sok érdeklődőt vonzó könyvek igen fontosak az olvasás internetes népszerűsítéséhez, hiszen az ezeket kereső -- és erre az internetet is igénybe vevő -- olvasók megtalálják és megismerik a weben elérhető ilyen jellegű oldalakat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról