:

Szerző: roberto

2002. november 20. 02:06

Comdex: stabil termékalap az üzleti Linuxokhoz -- United Linux 1.0

[HWSW, United Linux] A United Linux csoport tegnap Las Vegasban a

[HWSW, United Linux] A United Linux csoport tegnap Las Vegasban a Comdexen bejelentette az üzleti felhasználásra szánt, az elfogadott Linux-szabványoknak megfelelő United Linux operációs rendszer első verzióját. Az eseményt olyan óriáscégek szponzorálták, mint a HP és az IBM. A nyilvánosan május végén elindult kezdeményezés négy linuxos szoftvercég, a Conectiva S.A., a volt Caldera International Inc, a SuSE Linux AG, és a Turbolinux, Inc összefogásának eredménye, amint arról már korábbi híreinkben és egy külön cikkben is beszámoltunk. A csoport tagjai a kommentárok szerint a United Linuxon keresztül szeretnék felvenni a versenyt a Linux-piac legnagyobb szereplőjével, a Red Hat Inc-vel.

A United Linux csoport megalakulása óta sok minden történt a csoporton belül. Röviden összefoglalva: a Caldera International nevet és vezetőt is változtatott, bizonyos vélemények szerint az új név (SCO Group) egy új, a Linuxra kevésbé koncentráló vállalati stratégiát is takar. Eközben a Turbolinuxot egy japán cég, a Software Research Associates (SRA) vásárolta fel, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy a United Linux 1.0 gyakorlatilag a SuSE Linux Enterprise Server (SLES) egy változata lesz, a közös fejlesztéseket szintén a SuSE irányítja.

A tegnapi esemény kapcsán Paula Hunter, a csoportot irányító bizottság nemrég kinevezett vezetője elmondta, hogy "a United Linux elérte az első mérföldkövet az előtte álló úton azzal, hogy megjelent az első, még a csoport tavaszi megalakulásánál tervbe vett verzió". A szilárd, letesztelt alapokra építő United Linux 1.0 egy olyan, kivételes stabilitással, megbízhatósággal és skálázhatósággal rendelkező vállalati szintű operációs rendszer, amit a vezető szoftvercégek és hardvergyártók is támogatnak.

Az első verzió angol, japán, kínai, koreai, portugál, spanyol, olasz, német, francia és magyar nyelveken érhető el. A United Linuxra épülő termékekről a csoportot alapító cégek webhelyén találhat további információt az olvasó, a hírek szerint egyébként hamarosan a világ minden tájára kiterjedő képzési programot is indítanak a United Linux résztvevői. A bejelentés teljes szövege a www.unitedlinux.com-on olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.