Szerző: roberto

2002. november 15. 18:26

Bugzilla hibaadatbázis a Linux kernelhez

[Slashdot] Elindult az első nyilvános hibaadatbázis

[Slashdot] Elindult az első nyilvános hibaadatbázis a Linux kernelhez. A bugme.osdl.org-on felállított bugzilla rendszerbe egyelőre csak a 2.5-ös (fejlesztői) kernelekkel kapcsolatos problémák bejelentéseit várják. Ez lesz az első olyan kezdeményezés a Linux történetében, amely lehetővé teszi a kernel hibáinak nyomkövetését anélkül, hogy ehhez ezernyi levelezőlistára fel kellene iratkozni. Ugyanakkor a kernel fejlesztőinek levelezőlistáján (lkml) zajlott tanácskozás konklúziója az volt, hogy a fejlesztők továbbra is a levelezőlistás megoldást preferálnák.

A bugme.osdl.org üzemeltetéséhez szükséges eszközök a OSDL ajándékai, a hibaadatbázist az IBM munkatársai fogják karbantartani. Az OSDL (Open Source Development Lab) volt az első olyan független, nem nyereségorientált labor, amely azoknak a linuxos fejlesztőknek nyújt segítséget, akik üzletileg is értékes szolgáltatásokkal bővítik a Linux rendszerek tudását. A labor több mint húsz szponzora között a nagyobb Linux-disztribútorokon kívül olyan neves cégek vannak, mint a Cisco Systems, a HP, az Intel, a Dell vagy az IBM.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról