:

Szerző: roberto

2002. november 15. 18:26

Bugzilla hibaadatbázis a Linux kernelhez

[Slashdot] Elindult az első nyilvános hibaadatbázis

[Slashdot] Elindult az első nyilvános hibaadatbázis a Linux kernelhez. A bugme.osdl.org-on felállított bugzilla rendszerbe egyelőre csak a 2.5-ös (fejlesztői) kernelekkel kapcsolatos problémák bejelentéseit várják. Ez lesz az első olyan kezdeményezés a Linux történetében, amely lehetővé teszi a kernel hibáinak nyomkövetését anélkül, hogy ehhez ezernyi levelezőlistára fel kellene iratkozni. Ugyanakkor a kernel fejlesztőinek levelezőlistáján (lkml) zajlott tanácskozás konklúziója az volt, hogy a fejlesztők továbbra is a levelezőlistás megoldást preferálnák.

A bugme.osdl.org üzemeltetéséhez szükséges eszközök a OSDL ajándékai, a hibaadatbázist az IBM munkatársai fogják karbantartani. Az OSDL (Open Source Development Lab) volt az első olyan független, nem nyereségorientált labor, amely azoknak a linuxos fejlesztőknek nyújt segítséget, akik üzletileg is értékes szolgáltatásokkal bővítik a Linux rendszerek tudását. A labor több mint húsz szponzora között a nagyobb Linux-disztribútorokon kívül olyan neves cégek vannak, mint a Cisco Systems, a HP, az Intel, a Dell vagy az IBM.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.